Sfaturi pentru a te lăsa de fumat

fumat

Fumat şi sfaturi pentru a te lăsa de fumat

Despre cât dăunează fumatul

Dacă ai în jur de 30 de ani, renunţarea la fumat îţi va aduce 10 ani de viaţă în plus. Cei care renunţă la 40 de ani mai câştigă nouă ani. Și tot aşa. Până şi cei care au fost diagnosticaţi cu afecţiuni cardiace au multe de câştigat de pe urma renunţării la ţigări: astfel, foştii fumători care au suferit un infarct au un risc de două ori mai mic de a mai face altul decât cei care continuă să fumeze.

Sfaturi pentru a te lăsa de fumat: un plan

Încearcă să-ți plănuiești întreaga zi, astfel încât să-ți rămână mai puține ocazii de a fuma. Acest lucru te va ajuta, totodată, să diminuezi numărul țigărilor fumate într-o zi, ceea ce, iarăși, este un lucru pozitiv. Fumatul este precum orarul de la muncă – știi exact când vei fuma și cunoști, de asemenea, factorii ce declanșează nevoia de a fuma.

Sfaturi pentru a te lăsa de fumat: sportul este important

Apucă-te de un sport! Acest lucru te va deconecta de viciu și te va conecta mai mult cu partea fizică, plus că efortul fizic îți va îmbunătăți starea generală de sănătate. Vorbim aici de vitalitatea corpului, un nivel mai mare de energie, dar și de sănătatea plămânilor și respirație.

Sfaturi pentru a te lăsa de fumat: spală-te pe dinți mai des

Multă lume simte nevoia să aprindă o țigară, imediat după masă. Spălându-te pe dinți scazi această nevoie. După ce te speli, conștientizează faptul că ai dinții curați și gura nu îți miroase a țigări.

Sfaturi pentru a te lăsa de fumat: fixează o dată realistă

Da, ai nevoie de un termen limită, astfel încât creierul tău să se obișnuiască mental și fizic cu lipsa de nicotină. Fixează, însă, o dată realistă, care să nu coincidă cu o perioadă stresantă a vieții tale.

Sfaturi pentru a te lăsa de fumat: fumatul este doar un obicei

Poate că ai impresia că nu poți să renunți la acest obicei și starea de nervozitate te cuprinde de îndată ce pachetul cu țigări este aproape pe terminate. Aceste temeri îți afectează viața personală, dar mai ales sănătatea. Amintește-ți de perioada în care nu erai dependent de acest obicei și ,,vizualizează” ceea ce simțeai.

Sfaturi pentru a te lăsa de fumat: noi obiceiuri

Găsește alternative de comportament de fiecare dată când ești pe punctul de a aprinde o țigară – citește o carte, fă mișcare sau alcătuiește un sistem de recompense pentru fiecare zi în care nu ai fumat.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole:

Plante tratament pentru renunțarea la fumat

Fumător: sfaturi și alimente recomandate

Fumatul: 7 probleme de care se poate lovi un fumător

Substanţe total distructive: alcoolul, cafeaua şi fumatul!

Tabagismul