Frunze de nuc: tratamente naturiste cu frunze de nuc

frunze de nuc pentru ten

Frunze de nuc: tratamente naturiste

Frunze de nuc – tratamente naturiste: pentru a beneficia de cantitatea optimă de substanţe, frunzele de nuc, precum și cojile se folosesc atunci când sunt verzi, la începutul verii. Frunzele de nuc conțin vitamina C, cupru, iod, zinc, vitamina B5, precum și uleiuri volatile.

Frunze de nuc pentru anemie

Datorită conținutului mare de grăsimi ușor de asimilat, nucile consumate în cantități mari sunt indicate în curele de îngrășare. Este bine să le consumi seara, înainte de somn deoarece proteinele se asimilează mai bine când organismul se relaxează. Doza recomandată este de aproximativ 4 nuci – 7 nuci.

Frunze de nuc scad glicemia

În diabet frunzele de nuc au proprietatea de a scădea zahărul din sânge. De asemenea, nucile au și o acțiune ușor hipoglicemiantă, contribuind la ameliorarea acestei afecțiuni. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de frunze uscate la 200 de ml de apă clocotită. Se beau două – trei ceaiuri pe zi. De asemenea, în diabet pot fi folosite și cojile verzi de nuc. Acestea se strivesc, apoi se pune alcool pe ele, în raport de 5 la 1. Se lasă la macerat într-o sticlă închisă la culoare 30 de zile. Cei care au diabet zaharat pot lua o linguriță din acest extract alcoolic de trei ori pe zi.

Frunze de nuc pentru stomatita

Decocția de frunze de nuc este bună pentru gargară în stomatite, afecțiuni ale gurii. Se prepară din 15 grame de frunze la 200 de grame de apă.

Frunze de nuc împotriva căderii părului

Pentru persoanele care au probleme cu căderea părului tinctura din frunze de nuc este unul dintre cele mai bune remedii naturiste. De asemenea, aceasta regenerează firele de păr degradate în urma vopsirii repetate. Pentru podoaba capilară se prepară un decoct din cinci mâini de frunze de nuc verzi, proaspete, la cinci litri de apă fiartă şi se lasă aproximativ 10 minute -15 minute la fiert. Această soluţie va conferi părului o nuanţă arămie strălucitoare.

Frunze de nuc pentru ten, varice şi picioare umflate

Datorită efectelor venotonice şi vasoconstrictoare, cura cu preparate din frunze de nuc este indicată în cazul varicelor, tulburărilor circulatorii şi picioarelor umflate. Infuzia se prepară din 20 de grame de frunze mărunțite la 200 grame de apă, din care se ia de trei ori pe zi câte o lingură.

Frunzele de nuc bune pentru diaree

O linguriță de frunze de nuc opărite cu un sfert de litru de apă dau un ceai care se folosește ca astringent în combaterea diareei.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Hrean beneficii: tratamente naturiste cu hrean

Ulei de ricin: 10 întrebuințări și tratamente naturiste

Ficat cu probleme: 8 tratamente naturiste cu plante care ajută ficatul

Glicemia ridicată: 5 tratamente naturiste cu plante pentru glicemia mare

Tratamente naturiste cu urzică: remedii interne, externe şi alimentaţie