De ce e important să manânci fructele pe stomacul gol!

fructele pe stomacul gol

De ce e important să manânci fructele pe stomacul gol!

Fructele pe stomacul gol. De ce e important să manânci fructele pe stomacul gol. Simplu, pentru a profita la maxim de calitătile lor.

De ce e important să manânci fructele pe stomacul gol!

Fructele te ajută să slăbești, dar doar cu câteva condiții. Fructele sunt alcalinizante și răcoritoare, cu excepția unor specii tropicale, precum avocado, care au proprietăți încălzitoare. Fiind ușor de digerat și metabolizat, acestea se mănâncă doar pe stomacul gol.

De ce e important să manânci fructele pe stomacul gol!

Multe fructe trec prin stomac direct în duoden, pentru a fi digerate la nivelul acestuia, ceea ce înseamnă că, lăsând fructul la urmă, după masă, el va sta și va aștepta în stomac până când celelalte alimente vor fi digerate. În tot acest timp, bacteriile îl atacă și îl fermentează, extrăgându-i toate substanțele nutritive și lăsând în urmă gaze și resturi metabolice.

La ce sunt bune fructele pe stomacul gol:

O eficientă curățare a traiectului digestiv se face doar cu fructe proaspete, pe o durată de 7 zile, fructele fiind consumate pe stomacul gol sau ca o masă separată. Pentru curățare sau slăbire, este bine să mâncați un singur tip de fructe timp de o săptămână. Alegeți dintre fructe ca: pepene verde, lămâie, grepfrut, măr, struguri negri, fructe despre care se cunoaște faptul că au mai puține calorii și ajută în curele de slăbire. Oricum, este bine să consumați alimente de sezon pentru un aport cât mai mare de vitamine.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Cure de legume şi cure de fructe pentru un corp supraponderal

Cum depozităm fructele şi cum putem să le prelungim viaţa

Ce fructe și legume sunt recoltate în funcție de sezon

Fructe pentru slăbit: 5 fructe care te ajută să dai jos din kilograme