Afecţiuni care provoacă foame exagerată

Foame exagerată

Foame exagerată

Apetitul este o reacţie normală a orgnismului atunci când nu mai are suficiente resrse pentru a te susţine în activităţile tale.

Insă un apetit crescut în unele cazuri poate fi un răspuns fiziologic normal la copiii aflaţi în perioada de creştere, la personele care depun efort fizic sau in timpul schimbarilor hormonale cauzate de menstruaţie.

Dacă nu te regăseşti în niciuna dintre situaţiile expuse mai sus, atunci senzaţia constantă de foame poate fi unul dintre simptomele unor boli, sau poate fi modalitatea prin care organismul să reacţioneze la o perioadă stresantă, sau depresiei ori anxietăţii.

Hipoglicemia anunţată de foamea exagerată

Deşi se crede că hipoglicemia apare doar ila persoanele care suferă de diabet, aceasta poae fi simptomul mai multor afecţiuni.

Şi astfel deschidem lista cu afecţiuni precum hepatita, afecţiuni ale rinichilor sau probleme cu glandele suprarenale sau cu glanda pituitară.

În cazul sever al unui episod de hipoglicemie, te poţi confrunta cu simptome precum imposibilitatea de a articula bine cuvintele, de a merge drept, de a vedea bine.

De asemena pot apărea frisoanele, transpiraţia sau starea de leşin.

Foame exagerată

Foamea exagerată şi diabetul zaharat

Zahărul odată ajung în organism se transformă în glucoză. Aceasta este rapid transportată către celule şi se tranformă ulterior în energie.

Dacă apar modificări la nivelul pancreasului sau în procesele metbolice şi zahărul nu mai este metabolizat corect, atunci foamea exagerată de instalarea diabetului zaharat.

Astfel, organismul în încercarea sa de a-sş autoregla nivelul de zahăr din sânge va transmite semnale că nu are suficient combustibil.

Cum ai observa că te confrunţi cu acest simptom nu ezita să mergi la medicul specialist, depistată în stadiul incipient este mult mai uşor de ţinut în frâu.

Hipertiroidia, hormonii tiroidieni şi foamea

Trebuie precizat faptul că, tiroida este o glandă situată în zona gâtului, care la rândul său este responsabilă mai ales de producerea hormonilor necesari bunei funcţionări a organismului tău.

În cazul în care această glandă începe şi secreta o cantitate prea mare de hormoni, organismul se va confrunta cu o serie de dereglări.

Astfel că cele mai întâlnite simptome ale acestei afecţiuni sunt sunt pulsul accelerat, senzaţia de nelinişte, transpiraţia excesivă, bineînţeles apetitul crescut şi la fel ca în cazul diabetului, setea exacerbată.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

De ce îmi este încă foame?

Cele mai recomandate fructe dimineața

Mănânci în timp ce mergi? De ce probleme te poţi lovi

Medicamente care îngraşă

8 Alimente care taie pofta de mâncare

Apetit excesiv: creșterea excesivă a poftei de mâncare (polifagie)