Principalele 6 simptome ale unui ficat cu probleme

ficat cu probleme

Ficat cu probleme? Principalele 6 simptome ale unui ficat cu probleme:

  • 1. Oboseală – semn ale unui ficat cu probleme

Când ficatul descompune alimentele eliberează energia necesară pentru a îndeplini sarcinile de zi cu zi. Dacă te simți obosită, este posibil să fie din cauză că ficatul este în imposibilitatea de a-și face treaba așa cum trebuie.

Ficatul este situat în apropierea coastelor. Atunci când acesta are probleme, provoacă dureri în partea inferioară a abdomenului și coaste. Ascita (acumularea de lichid în interiorul cavităţii peritoneale (în abdomen), în jurul organelor intraabdominale) poate apărea, dacă problema nu se tratează.

  • 3. Balonare frecventă – semn ale unui ficat cu probleme

Dacă în mod frecvent te simți balonată, este posibil să te simți așa pentru că ficatul nu este capabil să secrete sucuri digestive. Asta înseamnă că sistemul digestiv este afectat de problemele hepatice.

  • 4. Greață – semn ale unui ficat cu probleme

Anumite probleme digestive, cum sunt indigestia și refluxul gastro-esofagian sunt simptome ale unui ficat care nu funcționează așa cum trebuie.

  • 5. Modificări ale urinei – semn ale unui ficat cu probleme

Când ficatul are probleme se schimbă culoarea urinei, ajungând la la variante mai închise de galben. Unii medici cred că această schimbare de culoare se datorează deshidratării. În schimb, dacă alegi să consumi suficiente lichide este posibil ca modificarea culorii urinei să aibă loc din cauza proastei funcționări a ficatului.

  • 6. Modificarea culorii pielii – semn ale unui ficat cu probleme

Un simptom vizibil care arată că ficatul are probleme este modificarea culorii pielii. Dacă pielea începe să fie mai palidă sau gălbuie și marginile unghiilor sunt galbene, este posibil ca ficatul să nu funcționeaze bine. Nuanțele galbene de pe piele sunt cauzate de ficat pentru că nu elimină toxinele, ceea ce duce la acumularea bilirubinei sub piele.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

10 semne că ficatul tău are nevoie de detoxifiere

15 simptome date de organism dacă ai probleme cu ficatul

10 alimente pentru detoxifierea ficatului în mod natural