Febră tratament: plante care scad febra

Febră tratament

Febră tratament

Simptomele clasice de febră includ tremuratul și o piele fierbinte și uscată, pe măsură ce temperatura corpului crește.

De asemenea, ar putea fi însoțită de crampe la membre, transpirație excesivă și sete considerabilă.

Temperatura corpului suferă variații controlate între 36,9 °C și 37,5 °C. O schimbare de doar jumătate de grad ar putea să te facă să te simți rău și indică faptul că există o infecție în corp (Simptome de infecţie în organism).

Febră tratament

În momentul în care ai febră, nu ai poftă de mâncare (apetit redus). Corpul va pierde cantități imense de lichide prin transpirație, așadar, băuturile din abundență sunt esențiale.

Sucul de citrice proaspete pentru conținutul de vitamina C, sucul de ananas pentru enzimele sale calmante și ceaiurile din plante – în special de mușețel și soc.

Pentru a păstra sistemul imunitar în bună funcțiune, consumă regulat alimente cu un conținut bogat de vitamina C, zinc, seleniu.

Fructele, legumele, nucile și semințele sunt indicate când ai febră.

Febră tratament: Isopul efect antipiretic

Sun formă de infuzie, isopul se întrebuințează în caz de febră, precum și în afecțiunile cornice ale căilor respiratorii, manifestate prin răgușeală, tuse, astm, ușurând expectorația și transpirația.

Infuzia se prepară din 200 ml de apă clocotită la 2 lingurițe plantă uscată și mărunțită.

Isopul este o plantă foarte aromată și are un puternic efect antipiretic. Se pot bea 2 căni pe zi.

Febră tratament: Tătăneasa are proprietăți emoliente și expectorante

Ceaiul din rădăcină de tătăneasă are proprietăți emoliente și expectorante, folosindu-se în bronșită, tuse, împreună cu alte plante ca pătlagina, teiul, nalba.

Tinctura de tătăneasă, cu bun efect în tratarea febrei, se prepară acasă și poate fi păstrată timp de 2 ani, la rece, în sticle mici de culoare închisă.

Se pun 20 de linguri rase de pulbere de tătăneasă, obținută prin macinarea rădăcinii de tătăneasă în râșnița de cafea, peste care se toarnă alcool alimentar, 5-6 cm deasupra, peste pulbere.

Se lasă la macerat vreme de 10 zile, apoi se filtrează. În caz de febră se pot lua câte 30 de picături de tinctură diluate în apă.

Febră tratament: Socul provoacă transpirație abundentă

Florile de soc au proprietatea de a provoca o transpirație abundentă, planta fiind recomandată sub formă de ceai în gripă, răceală, bronșită, ajutând în mod indirect la scăderea temperaturii.

Ceaiul de soc se prepară din 2 lingurițe de floare peste care se toarnă o cană de apă clocotită. Se pot bea 3-4 căni de ceai pe zi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole