Ce boli vă pot provoca anumite griji, emoţii şi temeri

emoţii şi temeri

Emoţii şi temeri? Ce boli va pot provoca anumite emoţii şi temeri

Emoţii şi temeri: cauza majorităţii bolilor, cu excepţia accidentelor şi a unor anomalii genetice, este încărcarea corpului cu toxine provenite dintr-o alimentaţie nesănătoasă, poluare sau cu toxine generate de propriul organism (constipaţie, dereglări digestive sau metabolice).

Ulcerul, diabetul, hemoroizii, hipertensiunea, psoriazisul sunt câteva dintre afecţiunile psihosomatice care apar din cauza faptului că orice boală fizică poate fi menţinută şi agravată de stres şi emoţii negative.

În opinia experţilor, în cazul în care acumularea de emoţii depăşeşte pragul de suportabilitate, aceste descărcări emoţionale ajung până în planul fizic şi încep să se manifeste tot felul de afecţiuni ale corpului, de la cele mai uşoare până la boli foarte grave. Gravitatea bolii este dată de natura emoţiei, intensitatea ei şi de perioada de timp în care a fost înmagazinată, iar transpunerea bolii în plan fizic poate dura şi câţiva ani.

Cauzele profunde ale bolilor sunt însă de origine mentală şi emoţională. Iată de ce riscaţi să vă îmbolnăviţi dacă nu vă controlaţi stările sufleteşti negative.

Ce boli va pot provoca anumite emoţii şi temeri:

  • lipsa de bucurie şi răutatea vă pot provoca boli cardiovasculare
  • invidia, gelozia şi mânia generează boli ale ficatului
  • avariţia, teama şi ataşamentele materiale sunt la originea afecţiunilor aparatului urinar
  • tristeţea şi frustrările dăunează aparatului respirator.
  • lipsa de satisfacţie poate conduce la diabet zaharat

Teama este sentimentul care poate genera, în funcţie de obiectul ei, o serie de boli precum ulcerul gastric sau duodenal, colita, diareea, afecţiuni ale rinichilor, ale ochilor, ale coloanei vertebrale, reumatism, alopecia, apendicita, astmul bronşic, insomnia sau migrena.

Dacă sunt ascunse, reprimate, emoţiile şi sentimentele sfârşesc prin a vă îmbolnăvi de gastrită. Cu timpul, reprimarea sentimentelor poate degenera în cancer. Ar trebui să ne destăinuim unui confident, să îi împărtăşim secretele şi erorile!

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria