Edem idiopatic: simptome, tratament și sfaturi alimentare

Edem idiopatic

Edem idiopatic: simptome, tratament și sfaturi alimentare

Edemul idiopatic afectează în principal femeile. De asemenea, multe femei considerǎ cǎ edemul se agraveazǎ ȋn anumite perioade ale lunii, o datǎ cu schimbǎrile hormonale.

Specialiștii considerǎ cǎ statul ȋn picioare pentru perioade lungi de timp, este unul din factorii care pot duce la edem.

Mersul pe distanțe lungi sau statul ȋn picicoare pentru perioade lungi de timp poate agrava, de asemenea, umflarea. O altǎ cauzǎ posibila pentru edeme este retenția de sare (sare multa în organism).

Edemul idiopatic este termenul pentru retenția de lichide care nu este cauzatǎ de o afecțiune cunoscută.

Acest fenomen este mai frecvent la femei și se poate agrava, uneori, pe mǎsura ce ȋmbǎtrȃnesc. Deși nu existǎ un tratament pentru edemul idiopatic, o dietǎ sǎnǎtoasǎ, cu un consum de sare scăzut poate face o diferențǎ realǎ.

Ciorapii de sprijin și exercițiile fizice sunt, de asemenea, benefice.

Edem idiopatic: tratament

Edemul idiopatic nu este o problemǎ ușor de tratat și de multe ori nu poate fi vindecatǎ.

Mulți oameni pot ȋnvǎța să trăiască cu edemul iar purtarea de haine largi noaptea, și scoaterea acesoriilor de pe mâini sunt singurele obiceiuri ce trebuie implementate.

Edem idiopatic: sfaturi alimentare

Următoarele sfaturi pot fi de ajutor:

Evitați statul prelungit în picioare – Acest lucru nu este întotdeauna ușor, mai ales dacă aveți un loc de muncă care necesită să stați ȋn picioare pentru perioade lungi de timp.

Pierderea în greutate – Multe persoane care rețin fluide sunt supraponderali iar pierderea ȋn greutate poate îmbunătăți edemul. Se recomandă o scădere în greutate treptată.

Restricție la sare – Edemul idiopatic se poate îmbunătăți de foarte multe ori, dacă se reduce aportul de sare.

Consumul de alimente bogate in potasiu – Alimentele bogate ȋn potasiu sunt în special banane și roșii. Nu este necesar să luați suplimente de potasiu.

Diureticele – Ele nu sunt în mod necesar răspunsul cel mai bun la acesta problemǎ ȋnsǎ ȋn cazul unor oameni pot aduce beneficii. De asemenea, există diferite tipuri de diuretice, iar unele nu sunt recomandate celor cu edem idiopatic. Prin urmare cel mai bine este să discutați cu un medic de familie înainte de a folosi orice diuretic.

Edem idiopatic: simptome

Pot apărea umflarea ușoară a picioarelor, mâinilor, abdomenului, sȃnilor și a feței. Acest lucru se poate observa la sfârșitul zilei și poate dispărea după o noapte de odihnă.

Poate fi necesar sǎ scoateti inelele de pe mȃnǎ pentru cǎ degetele vi se pot umfla. Multe persoane cu edem idiopatic afla cǎ au o greutate mai mare seara comparativ cu dimineața.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Grăsime pe abdomen? La ce afecțuni ești expus din cauza acesteia

Ceai de tei: beneficii şi contraindicaţii

Hipertensiune pulmonară: simptome, cauze, tratament, diagnostic

Urticaria: tipuri, simptome, cauze și tratament