Echinacea: beneficii pentru sănătate, păr și piele

echinacea doftoria

Echinacea

Echinacea este un nume generic pentru toate cele nouă specii ale plantelor cu flori care provin din familia Margaretei. Echinacea este un arbust peren care se găsește în părțile centrale și estice ale Americii de Nord. Este cunoscută pentru proprietățile sale antibiotice, anti-bacteriene și vindecătoare.

Valoare nutritivă:

Rădăcinile și florile sunt bogate cu substanțe nutritive, precum și cu enzime antiinflamatorii și anti-bacteriene, care o fac o planta specială. Este bogată în proteine, taninuri, fier și conținut de cupru. Conține vitaminele A, C și E, precum și cu acizii grași. Miroase grozav datorita uleiurilor aromatice pe care le deține. Poliacetilenele și polizaharidele sunt ingredientele principale care îi conferă plantei proprietățile sale medicinale puternice.

Nu e de mirare că Echinacea a crescut la popularitate în SUA în anii 1980. Produsele de frumusețe și medicamentele care conțin extracte de Echinacea sunt sigure pentru utilizare. Aceste produse pe bază de plante sunt cea mai bună modalitate de a încorpora echilibrul în regimul tău de frumusețe, mai ales când nu crește acolo unde locuiți.

Beneficiile de sănătate:

1. Combate frigul și gripa:

Având în vedere proprietățile sale medicinale, a fost utilizată ca remediu acasă de câteva decenii pentru a trata afecțiuni medicale cum ar fi frigul, gripa, durerile de gât și infecțiile bacteriene. De îndată ce simptomele de frig și de gripă încep să apară, este recomandată. Pentru răceli este benefică, mai ales dacă răceala provine din cauza infecțiilor bacteriene.

2. Stimulează sistemul imunitar:

Cercetătorii au descoperit că polizaharidele active stimulează sinteza celulelor T. Celulele T sunt responsabile pentru combaterea infecțiilor și pentru protejarea organismului de atacul virusurilor și bacteriilor. Crește, de asemenea, viabilitatea celulelor albe din sânge, menținându-vă sistemul imunitar într-o stare excelenta.

3. Suplimente:

Echinacea este, de asemenea, disponibila sub formă de suplimente care pot fi luate pe cale orală. Aceste suplimente sunt dovedite eficiente împotriva infecțiilor urechii, tractului urinar și sistemului respirator superior. Suplimentele  asigură o ameliorare substanțială a simptomelor febrei fânului, gingivitei, sinusurilor inflamate, gâtului dureros și ganglionilor limfatici inflamați.

Beneficii pentru piele:

Miroase ca mierea și are o mulțime de beneficii pentru piele. Există mai multe produse de marcă disponibile pe piață, cum ar fi seruri anti-îmbătrânire, loțiuni hidratante și produse de înmuiere a pielii care sunt fortificate cu extracte de Echinacea.

4. Luptă cu acnee:

Acneea este cea mai frecventă problemă a pielii, în special în rândul adolescenților și adulților tineri. Cremele de acnee care conțin extracte funcționează ca o magie pe față. Calmează pielea prin reducerea umflaturilor din țesutul pielii. Acesta ajută la lupta împotriva bacteriilor cauzatoare de acnee și o ține departe pe termen lung.

5. Diminuează ridurile:

Cremele de noapte bogate în extracte de Echinacea au un efect uimitor asupra liniilor fine și a ridurilor. Când este folosit în timp, ajută la reducerea aspectului ridurilor cu până la 55%. Este bogată în tanini, substanța care funcționează ca un astringent și are un efect micșorant asupra celulelor pielii.

6. Calmează pielea arsă:

Copilul dvs. a alunecat bicicleta și și-a zgâriat genunchii și coatele? Echinacea va funcționa ca un dezinfectant pe astfel de răni. Are efect analgezic asupra pielii iritate. Dacă aveți răni mici, erupții cutanate, arsuri sau tăieturi, puteți aplica pudră uscată, tinctură sau cremă în zona afectată. Acesta va accelera procesul de vindecare prin promovarea regenerării celulare. Funcționează excelent și pentru persoanele cu psoriazis și eczemă. Reduce inflamația și roșeața pielii, reducând astfel disconfortul.

Beneficii pentru păr:

Puteți crește Echinacea în curtea dvs., dar este destul de greu să îl încorporați direct în rutina de îngrijire a părului. Pentru a obține cele mai bune rezultate, puteți încerca șampoane și seruri cu extractul său.

7. Creșterea părului:

Ajută la controlul căderii părului și la creșterea părului. Ea face acest lucru prin creșterea circulației sanguine la nivelul scalpului și întărirea foliculilor de păr.

8. Lupta împotriva mătreții:

Este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune remedii anti-mătreață pe bază de plante. Proprietățile sale antimicrobiene elimină complet mătreța când este utilizată pentru o perioadă de timp. Mătreața provoacă, de asemenea, scalpul scorțos și rezultă în dezvoltarea unor mici umflături în scalp datorită zgârieturilor, ceea ce agravează și mai mult iritația. Folosirea șamponului bazat pe Echinacea nu numai că va oferi o eliminare a mătreții, dar și neplăcerile rezultate. Persoanele cu psoriazis sau eczeme pot beneficia foarte mult de utilizarea șamponului care conține extract de Echinacea pe scalpul lor.