Durerile de spate: sfaturi pentru a le combate şi preveni

durerile de spate mijloc jos tratament cauze

Durerile de spate: sfaturi pentru a le combate şi preveni

Durerile de spate sunt, de cele mai multe ori, consecinţa unei poziţii greşite în timpul mersului, în stând sau culcat, urmarea surplusului de ţesut adipos, dar şi a deshidratării.

Combate şi previne durerile de spate cu aceste sfaturi utile:

Hidratarea este un aspect important în procesul de prevenţie, ameliorare sau vindecare pentru durerile de spate. Începe chiar de azi să consumi un pahar de apă la două ore, pentru a hidrata discurile intervertebrale.

În timpul duşului, lasă jetul de apă caldă să cadă pe coloana vertebrală. Inspiră şi îndreaptă coloana imaginându-ţi că cineva te trage de vârful capului în sus. Menţine timp de 3 secunde, relaxează şi repetă de 10 ori. E recomandat să faci exerciţiul zilnic.

Acasă, adoptă o poziţie de relaxare foarte eficientă. Culcat pe spate, cu picioarele ridicate pe perete, menţine 10 secunde, trage genunchii înspre piept, menţine trei secunde şi revino cu picioarele pe perete. Repetă exerciţiul de 30 de ori într-un ritm lent.

La birou, evită să stai picior peste picior, foloseşte o cutie sau o lădiţă pe care să sprijini talpa în aşa fel încât genunchii să fie la acelaşi nivel cu bazinul. În acest fel protejezi şi relaxezi zona lombară.

Dacă stai mai mult timp în picioare, execută câteva ridicări pe vârfuri, apoi balansează şoldurile de câteva ori în stânga şi în dreapta.

Atenţie la greutate! Cauzează durerile de spate:

La cumpărături, foloseşte căruciorul sau ţine sacoşele în ambele mâini, pentru a menţine corectă poziţia corpului.

Când ridici ceva de jos, este obligatoriu să îndoi genunchii. Nu apleca trunchiul în faţă, ca să îţi protejezi zona lombară.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole care au legături cu durerile de spate:

Dureri de spate: 9 sfaturi utile

Ciocurile sau osteofitele: cauze, simptome, tratament

Discopatia lombară

5 obiceiuri şi afecțiuni care duc la o coloană vertebrală strâmbă