10 Tratamente naturiste cu plante pentru durerile de cap

durerile de cap

Tratamente naturiste cu plante pentru durerile de cap

Durerile de cap: oboseala accentuată, stresul sau anumite afecţiuni duc la declanşarea durerilor de cap. Din cauza lor, întâmpini dificultăţi de concentrare, iar ritmul activităţilor încetineşte.

Tratamente naturiste cu plante pentru durerile de cap:

Datorită acidului salicilic conţinut, florile de muşeţel sunt benefice contra durerilor de la nivelul capului. Un ceai de muşeţel luat înainte de culcare te va scăpa de migrene şi îţi va asigura un somn liniştit. Mireasma relaxantă a uleiului volatil din florile plantei au proprietatea de a ţine insomnia şi migrenele provocate de stres la distanţă prin acţiunea lor sedativă. Prepară o infuzie dintr-un pumn de muşeţel la 1 litru de apă fiartă.

  • Ghimbirul

Durerile localizate la nivelul frunţii dispar cu ajutorul ghimbirului. Dă pe răzătoare o rădăcină de ghimbir şi adaugă câteva linguri de apă. Pune amestecul pe o cârpă curată şi aplică această compresă pe frunte pentru scurt timp.

  • Spilcuţa

Cunoscută şi ca iarba fetei, spilcuţa conţine partenolide, substanţe care reduc şi chiar previn durerile de cap, având efecte uşor sedative. În caz de migrene, încearcă această plantă, care se poate aministra sub formă de capsule. Doza indicată este de 125 mg pe zi. În durerile de cap cronice, se poate face o cură de 6 săptămâni.

  • Iasomia

Dacă durerile de cap persistă, mai poţi face o infuzie de iasomie şi măghiran, plante care îţi vor ameliora durerea de cap. Ia câte o mână din fiecare şi pune-le la un litru de apă fiartă. Lasă la infuzat şi bea 2 căni de ceai pe zi.

  • Teiul

Având proprietăţi sedative, teiul te ajută să faci faţă cu succes la durerile de cap cauzate de solicitările din timpul zilei. Prepară un decoct dintr-o lingură de flori uscate la 250 ml de apă rece. Fierbe acest amestec 30 de minute, strecoară şi bea 2-3 căni pe zi, îndulcite cu miere, în cure de 1 săptămână. Mai poţi încerca şi capsulele care conţin tei, pe care le poţi procura din magazinele cu produse naturiste. Dozele necesare trebuie prescrise de medicul fitoterapeut.

  • Roiniţa

Datorită conţinutului său bogat în eugenol, un analgezic natural, planta ameliorează durerile de cap, dar este utilă şi în cazul celor musculare sau menstruale. Prepară o infuzie dintr-o lingură de roiniţă la 250 ml de apă clocotită. Menţine remediul un sfert de oră la temperatura camerei, după care strecoară-l şi bea-l pe stomacul gol.

Busuiocul este recunoscut pentru proprietatea sa de a reduce tensiunea de la nivelul capului indusă de migrene şi, de asemenea, de a înlătura senzaţia de greaţă care însoţeşte durerile de cap. Pune 2 linguriţe de plantă uscată într-un litru de apă fiartă şi bea maximum 2 căni de ceai pe zi.

  • Menta

Frunzele de mentă calmează durerile de cap provocate de sinuzită. Prepară un ceai dintr-o linguriţă de plantă la 1 cană cu apă fiartă, iar pentru inhalaţii foloseşte ulei esenţial de mentă. De asemenea, poţi pune comprese pe locul dureros cu infuzie rece de mentă. O prepari din 30 g de mentă la 1 litru de apă clocotită.

  • Dafinul

Aceste foi de dafin au fost utilizate secole de-a rândul ca remedii împotriva durerilor de cap. Fiindcă au în compoziție substanţe cu efect analgezic, frunzele de dafin pot fi utilizate în tratarea migrenelor. Prepară un ceai din 3 frunze de dafin la 1 cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat 10 minute şi bea lichidul de 2 ori pe zi pentru durerile de cap.

  • Scoarţa de salcie

Scoarţa de salcie conţine salicozidă, o substanţă care se transformă în corp în acid salicilic. Cu acest remediu pentru durerile de cap, e posibil să nu mai ai nevoie de calmante de sinteză. Spală scoarţa de salcie în mai multe ape şi las-o să se usuce. Mărunţeşte-o şi zdrobeşte-o până devine o pulbere. Pune 1 lingură de pulbere într-un litru de apă şi lasă să fiarbă 5 minute. Pentru migrene cronice, este indicat să bei 3 căni de ceai pe zi. Acest remediu este contraindicat femeilor însărcinate şi celor care alăptează.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole despre durerile de cap:

Cum să-ți faci un medicament natural pentru dureri de cap

Durerea de cap: când devine periculoasă și trebuie să te duci la medic

Durere de cap: de la ce pleacă și ce boli poate ascunde