Dureri în gât: tratamente naturiste cu ceaiuri pentru dureri în gât

dureri în gât

Dureri în gât: tratamente naturiste cu ceaiuri pentru dureri în gât

Dureri în gât: acestea pot prevesti o răceală sau o infecţie a căilor respiratorii. Durerile în gât sunt incomode și frecvent întâlnite, dar de obicei au o semnificație clinică minoră. Remediile naturale te ajută să faci față cu brio acestui simptom.

Tratamente naturiste cu ceaiuri pentru dureri în gât:

  • Dureri în gât: Ceai de cimbru

Cimbrul se recomandă în tusea spastică, în astmul bronșic și în durerile de gât. Datorită componentelor din uleiul volatil, planta are acțiune calmantă. Infuzia se prepară din 2 lingurițe plantă, la o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi timp de o săptămână. Acest tratament este util în afecțiunile de origine bacteriană. Este contraindicat în sarcină.

  • Dureri în gât: Ceai de mușețel

Ceaiul de mușețel se recomandă în inflamațiile și iritațiile tractului respirator . Datorită proprietății antiseptice, calmează durerile și reduce inflamațiile. De asemenea, în cazul durerilor de gât, mușețelul se folosește și sub formă de gargară. Ceaiul se prepară din 2 lingurițe flori, la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

  • Dureri în gât: Infuzia de hrean

Pentru calamarea durerilor în gât se recomandă rădăcina de hrean rasă prin răzătoare. Pentru un efect mai bun, planta se amestecată cu miere. Cantitățile de hrean și miere trebuie să fie în proporție de 1:1, iar dacă simptomele sunt acute este bine să se ia câte o linguriță din acest preparat de 3-4 ori pe zi.

  • Dureri în gât: Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este un bun remediu în răceli, fiind un calmant natural pentru inflamațiile gâtului, sinuzitei, răgușeală, febră, nas înfundat. Datorită proprietăților sale antitusive, antiinflamatoare și antivirale, ghimbirul este eficient în prevenirea inflamațiilor sistemului respirator și poate trata cauza durerilor în gât. De asemenea, ajută la întărirea imunității. Se prepară din 10 g ghimbir proaspăt, la 250 ml apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulcește cu miere și se beau 2-3 căni de ceai fierbinte pe zi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria