8 remedii naturale pentru dureri de dinți

dureri de dinți doftoria

Dureri de dinți. 8 remedii naturale pentru ele:

  • 1. Usturoi

De mii de ani, usturoiul a fost recunoscut și folosit pentru proprietățile sale medicinale. Nu numai că poate ucide bacteriile dăunătoare care le cauzează placa dentară, dar poate, de asemenea, să acționeze ca un eliberator de durere. Sfărâmați un cățel de usturoi pentru a crea o pastă și aplicați-o în zona afectată. Puteți să adăugați un pic de sare. Alternativ, puteți mesteca încet un cățel de usturoi proaspăt.

  • 2. Clătirea cu apă sărată

Apa cu sare este un dezinfectant natural și poate ajuta la îndepărtarea particulelor alimentare și a resturilor care pot fi blocate între dinți. Tratarea unei dureri de dinți cu apă sărată poate, de asemenea, ajuta la reducerea inflamației și vindecarea oricăror răni orale. Pentru a utiliza acest remediu, amestecați o jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă și folosiți-o ca o apă de gură.

  • 3. Compresă rece

Puteți utiliza o compresă rece pentru a ușura orice durere pe care o întâmpinați, mai ales dacă o traumă a cauzat durerea de dinți. Atunci când aplicați o compresă rece, aceasta provoacă restrângerea vaselor de sânge din zonă. Acest lucru face durerea mai puțin severă. Frigul poate, de asemenea, reduce orice umflare și inflamație. Puteți ține o pungă de gheață împachetată în prosop în zona afectată timp de 20 de minute. Puteți repeta acest lucru la fiecare câteva ore.

  • 4. Extract de vanilie

Extractul de vanilie conține alcool, care poate ajuta la amorțirea durerii. Proprietățile sale dovedite antioxidante îl fac, de asemenea, un medicament eficient. Amestecați o cantitate mică de extract de vanilie pe deget sau o bucată de bumbac. Aplicați-l direct în zona afectată de câteva ori pe zi pentru dureri de dinți.

  • 5. Cuișoare

Cuișoara a fost utilizată pentru a trata durerile de dinți de-a lungul istoriei, deoarece poate amorți durerea și reduce inflamația. Acesta conține eugenol, care este un antiseptic natural. Dați o cantitate mică de ulei de cuișoare pe o bucată de bumbac și aplicați-o în zona afectată. Faceți acest lucru de câteva ori pe zi. De asemenea, puteți adăuga o picătură de ulei de cătină într-un pahar mic de apă și puteți face o apă de gură.

  • 6. Iarba de grâu

Iarba de grâu are nenumărate proprietăți vindecătoare și poate lucra pentru a vă vindeca corpul din interior dacă este luat în interior. Acesta poate ameliora inflamația în gură și poate preveni infecțiile. Conținutul său ridicat de clorofilă poate lupta și împotriva bacteriilor. Pur și simplu utilizați suc de iarbă de grâu ca o apă de gură pentru dureri de dinți.

  • 7. Pungi de ceai de mentă

Pungile de ceai de mentă pot fi utilizate pentru amorțirea durerii și pentru calmarea gingiilor sensibile. Lăsați un sac de ceai folosit să se răcească înainte de al aplica în zona afectată. Ar trebui să fie totuși puțin cald.

  • 8. Cimbru

Cimbrul are proprietăți puternice antibacteriene și antioxidante care pot ajuta la tratarea durerilor de dinți. Dați câteva picături de ulei esențial de cimbru și câteva picături de apă pe o bucată de bumbac. După diluarea uleiului cu apă, aplicați-l în zona afectată. De asemenea, puteți adăuga o picătură de ulei într-un pahar mic de apă și puteți face o apă de
gură.