Durerea lombară: tratamente naturiste pentru durerile de spate

durerea lombară

Durerea lombară: tratamente naturiste pentru durerile de spate

Durerea lombară sau durerea de spate a devenit una dintre cele mai comune afecţiuni ale prezentului. Statul pe scaun îndelungat la birou, lipsa de mişcare, stresul şi alţi factori contribuie la apariţia lor.

Durerea lombară: tratamente naturiste pentru durerile de spate

Durerea lombară: ceaiul de muşeţel calmează ţesutul muscular. Adaugă 1 lingură de flori de muşeţel într-o cană cu apă clocotită, infuzează pentru 15 minute. Bea maxim trei ceşti de infuzie de muşeţel zilnic pentru a calma ţesuturile musculare tensionate.

Durerea lombară: exercițiile de respirație reprezintă un obicei sănătos care promovează oxigenarea corectă a celulelor organismului. Respirând adânc, organele tale primesc un plus de oxigen, ceea ce îți va îmbunătăți senzația generală de bunăstare. Cercetătorii au descoperit că, atunci când inspirăm și expirăm în mod repetat, ameliorăm durerile de spate intense precum cele lombare.

Durerea lombară: gheaţă duce la scăderea inflamaţiei şi la eliminarea disconfortului pentru că nervii nu mai trimit semnale dureroase la creier. Pune gheaţă într-un prosop şi ţine-l pe zona afectată timp de 20-30 de minute.

Durerea lombară: nu sta întins! Nu este tocmai un remediu, ci mai degrabă un avertisment. Opinia generală este aceea că dacă vei sta câteva zile în pat, sigur îţi va trece. Nimic mai greşit, specialiştii spun că statul îndelungat în poziţia culcat nu face decât să înrăutăţească problema. Cea mai bună poziţie este pe spate, dar cu perne sub genunchi. Nu dormi cu faţă în jos pentru că această poziţie te forţează să ridici capul pentru a respira şi aşa te alegi şi cu dureri de gât. Fă mişcare ori de câte ori găseşti câteva minute libere, ajută foarte mult.

Durerea lombară: mingile de tenis reprezintă obiecte obișnuite care pot fi transformate în aliați terapeutici de nădejde pentru a ameliora durerile lombare acute. Pur și simplu pune o minge de tenis pe podea și întinde-te cu spatele pe ea. Nu exercita o presiune excesivă asupra spatelui tău și folosește mingea pentru a te masa ușor. După câteva momente, acest truc va activa circulația sanguină în regiunea respectivă, care va deveni mai puțin sensibilă.

Durerea lombară: oasele sunt făcute din calciu, iar acesta provine cel mai adesea din lapte. Femeile trebuie să aibă grijă să includă cât mai mult calciu în dietă pentru a se feri de osteoporoză. Pentru a scăpa şi a preveni durerile de spate este necesar să consumaţi zilnic alimente bogate în calciu care vă întăresc oasele şi vă protejează coloana vertebrală, precum varza, broccoli, spanacul, peştele şi alimente bogate în vitamina D. Puteţi lua un plus de calciu şi magneziu sub formă de complex de vitamine sau puteţi consuma alimente bogate în magneziu, precum legumele verzi, cartofi, banane, cereale, seminţe, lapte, peşte sau soia.

Durerea lombară: căldură ajută la creşterea elasticităţii muşchilor, aşa că fă o baie fierbinte de 20 de minute. Dacă se adaugă în cadă sare de mare, aceasta va reduce inflamaţia şi va ameliora durerile de spate şi va da o stare plăcută de relaxare. Este unul dintre cele mai plăcute remedii naturale pentru durerile de spate, tot ceea ce trebuie să faci este să stai în cadă, relaxat, pentru 30 de minute.

Durerea lombară: ridicarea picioarelor este o tehnică de relaxare simplă care poate activa circulația la nivelul regiunii lombare și al altor părți ale corpului. Execută acest exercițiu întins pe spate, într-un loc confortabil și asigură-te că spatele tău este drept și bine susținut.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Dureri de spate: 9 sfaturi utile

Durerile de spate: sfaturi pentru a le combate şi preveni

Nevralgia sciatică: dureri de şale şi picioare

5 obiceiuri şi afecțiuni care duc la o coloană vertebrală strâmbă