Durere de spate: afecțiuni care se pot manifesta prin acest simptom

durere de spate simptome afectiuni dureri

Durere de spate: 4 afecțiuni care se pot manifesta prin acest simptom

Durere de spate simptome: Endometrioză

O afecțiune de care sunt suspectate femeile care au dureri de spate nocturne este endometrioza. Ce se întâmplă de fapt? Țesutul care protejează uterul (endometru) și care îl căptușește se dezvoltă în afara lui, dincolo de marginile acestuia. În mod normal, endometrul este eliminat pe durata menstruației, dar la cele care suferă de endometrioză țesutul rămâne în zona ovarelor, a trompei uterine dând dureri pe tot parcursul menstruației. Boala favorizează infertilitatea și se manifetsă prin dureri abdominale și de spate care cresc în intensitate noaptea.

Durere de spate simptome: Spondilita anchilozantă

Este un tip de artrită care afectează coloana vertebrală și articulațiile. Se manifestă prin apariția unei inflamații între vertebre sau la articulațiile dintre pelvis și coloana vertebrală. Durerea intensă simțită mai ales pe parcursul nopții și dimineața nu este singurul simptom. I se asociază rigiditatea în zona inferioară a spatelui.

Durere de spate simptome: Posibile tumori

La 90% dintre persoanele diagnosticate cu o afecțiune foarte gravă, tumoare spinală, durerea se numără printre simptome. De obicei, nu cedează în urma unui tratament medicamentos, se accentuează noaptea, la așezarea la orizontală și după exerciții fizice. Durerea este însoțită de slăbire bruscă și de oboseală.

Durere de spate simptome: Pietre la rinichi

Dau dureri de spate și acești calculi renali, cum mai sunt numite pietrele care se formează la rinichi. Acestea sunt depuneri de calciu, minerale și săruri care îngreunează eliminarea urinei. Și în această situație durerea devine mai mare noaptea sau dimineața devreme din cauză cantității mari de urină care se acumulează în timpul odihnei nocturne.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Durerea lombară: tratamente naturiste pentru durerile de spate

Exerciţii pentru dureri de spate

Schimbările de temperatură toamna provoacă dureri de spate

Durerile de spate: sfaturi pentru a le combate şi preveni