Ce să nu faci imediat după ce mănânci

după ce mănânci

După ce mănânci este bine să eviți obiceiurile nesănătoase pentru a nu îngreuna digestia.

Ce să nu faci imediat după ce mănânci: evită fumatul

În mod normal după ce mănânci ar trebui să aștepți până la 2-3 ore pentru a-ți aprinde mai apoi o țigară, și asta deoarece ele conțin nicotină, substanță care inhibă oxigenul atât de necesar digestiei. Unii specialiști afirmă că o singură țigară fumată imediat după masă este echivalentul a 6 țigări fumate o dată și astfel îți crește șansa de a dezvolta celule canceroase în special la nivelul intestinelor.

Ce să nu faci imediat după ce mănânci: evită să faci duș

Ai luat cina și te grăbești să faci un duș pentru a ieși în oraș? Mare greșeală, dușul făcut după masă nu va face nimic altceva decât să ai o tensiune arterială mare, fapt ce va slăbi și mai mult activitatea sistemului tău digestiv și cel mai probabil te vei confrunta și cu dureri abdominale.

Ce să nu faci imediat după ce mănânci: evită fructele ca desert

Specialiștii recomandă a se consuma înainte de orice masă un fruct, fie poți consuma dimineața fructele pe stomacul gol însă niciodată după felurile principale. Și în nici un caz seara deoarece fructoza din ele se transformă rapid în țesut adipos. În plus, fructele au nevoie de diferite enzime pentru a fi digerate corespunzător, motiv pentru care cantitatea de zahăr din portocale sau prune se digeră mai greu (citeste și Fructe și legume fără zahăr).

Ce să nu faci imediat după ce mănânci: evită să mergi la culcare după ce mănânci

Una dintre cele mai des întâlnite greșeli pe care le facem este să mâncăm foarte târziu seara când ajungem acasă și apoi să ne pregătim de somn. Potrivit studiilor făcute de către specialiștii de la University of Ioannina Medical School imediat după masă nu este indicat să stai la orizontală deoarece crește riscul de infarct.

Cel mai indicat ar fi ca după fiecare masă să faci o plimbare de cel mult 30 de minute, interval în care digestia se va desfășura corespunzător astfel încât să nu te confrunți cu nici un disconfort și să poți să te odihnești corespunzător.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole