8 motive pentru care dormitul dezbrăcat este mai sănătos

dormitul dezbrăcat doftoria

Dormitul dezbrăcat este mai sănătos

Știați că dormitul gol poate duce la o relație mai fericită și o sănătate fizică și psihică mai bună?

  • 1. Piele strălucitoare și un păr lucios

În timpul somnului, corpul nostru reglează doi hormoni anti-îmbătrânire importanți: melatonina și hormonul de creștere. Din nefericire, prea cald noaptea sau un somn neadecvat, le perturbă eliberarea. Hormonul de creștere stimulează reproducerea și regenerarea celulelor, conducând la o piele mai bună și un păr mai bun. Melatonina este un alt hormon puternic care ajută la reglarea altor hormoni. Deci, dacă nivelele noastre de melatonină nu sunt reglementate, aceasta pot duce la alte dezechilibre hormonale care pot provoca neplăceri ale aspectului nostru și afectează sentimentul nostru general de bunăstare. Un alt rol al melatoninei este acela de a regla ritmul circadian natural al organismului – sau ceasul intern de 24 de ore – care joacă un rol critic atunci când adormim și când ne trezim … întărind teoria că somnul nud promovează un somn mai bun!

  • 2. O mai bună calitate a somnului

Deși ați prefera să vă adăpostiți într-un pat cald și confortabil, o întreagă serie de cercetări a dovedit că răcoarea duce la un somn mai liniștit!

  • 3. Mai puțin stres

Nivelurile ridicate de stres pentru perioade lungi de timp conduc la o serie întreagă de efecte negative cum ar fi scăderea imunității, funcția cognitivă scăzută, dezechilibrarea nivelului zahărului din sânge și creșterea riscului de depresie, obezitate, diabet și boli de inimă. Ca și alți hormoni, hormonul de stres – cortizolul – este reglementat pe măsură ce dormim. Cu cât este mai bună calitatea somnului, cu atât mai mare este posibilitatea organismului de a duce cortizolul la niveluri optime și ne permite să facem față mai bine stresului din viața reală cu care ne confruntăm în fiecare zi. Studiile au demonstrat că pierderea somnului ridică efectiv nivelurile de cortizol în seara următoare, ceea ce înseamnă că suntem blocați într-un model ciclic de somn sărac, provocând stresul care provoacă un somn neodihnitor! Acest ciclu frustrant și nesănătos poate fi atenuat pur și simplu prin somn în nud care duce la un somn mai îndelungat și de o calitate superioară – asigurându-le celor care se culcă în costumul lui Adam să se trezească calm și gata să facă față provocărilor.

  • 4. Greutate sănătoasă

Există două tipuri de grăsime în organism – grăsime brună, de tipul de care avem nevoie deoarece generează căldură pentru a ne menține caldura corpului și care accelerează pierderea în greutate; și grăsime albă, genul pe care muncim atât de greu să o pierdem. Un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate al SUA a constatat că somnul în condiții mai reci activează mai multă grăsime brună, ajutând la stimularea metabolismului pe tot parcursul zilei. Deși creșterea activării grăsimilor brune nu poate duce la pierderi mari în greutate, este bine de știut faptul că o lipsă de calitate a somnului duce la creșterea în greutate, datorită creșterii numărului de hormoni ai foamei și a dorințelor pentru alimente dulci, sărate și grase.

  • 5. Relații îmbunătățite

Domnul nud ajută la eliberarea de oxitocină. Oxitocina sporește sentimentul de optimism, încredere și respect de sine, care întăresc în continuare legătura pe care o împărțiți cu partenerul dvs. Dar contactul pielii cu al partenerului dvs. nu doar sporește sănătatea relațiilor. Poate avea beneficii fizice mari – de la scăderea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac la creșterea funcției imunitare și ameliorarea durerii! Oxitocina s-a dovedit a calma inflamația gastrointestinală, ceea ce reduce riscul de sensibilitate la alimente, alergii și multe altele.

  • 6. Mai mare încredere în sine

Cei care doresc să doarmă nud devin mai confortabili în pielea lor și au o imagine mai sănătoasă a corpului. Acest lucru este crucial pentru încrederea în sine, acceptarea de sine și valoarea de sine. Cei cu o imagine sănătoasă a corpului sunt mult mai puțin susceptibili de a suferi de stări de dispoziție necorespunzătoare. În plus, aceste niveluri crescute de acceptare de sine și de încredere în sine vă vor încuraja să vă înfruntați temerile, să vă asumați noi provocări și să păstrați o atitudine mentală pozitivă atunci când viața încearcă să vă testeze.

  • 7. Calitate superioară a spermei

Somnul nud poate avea un efect pozitiv asupra fertilității masculine conform cercetării din 2015 – primul studiu care sugerează o astfel de conexiune. Cercetarea efectuată de Institutul Național pentru Sănătatea Copilului și Dezvoltarea Umană și Universitatea Stanford a urmărit 500 de bărbați pentru o perioadă de 12 luni. Cercetătorii au monitorizat calitatea spermei lor. S-a constatat că bărbații care purtau boxeri în timpul zilei și dormeau goi noaptea au avut o fragmentare cu 25% mai mică a ADN-ului în sperma lor, comparativ cu bărbații care purtau boxeri și ziua și noaptea. Se crede că, de asemenea, căldura excesivă noaptea afectează producția de testosteron la bărbați – un hormon important pentru construirea musculaturii, creșterea masei musculare și stimularea libidoului și a energiei.

  • 8. Infecții diminuate

Somnul îmbrăcat creează un mediu minunat, cald, umed pentru bacterii care se pot dezvolta, ceea ce poate duce la tot felul de infecții urâte. Pentru femei, aceasta înseamnă că vaginul nu primește o ventilație adecvată pentru a preveni infecțiile, în special la cele care sunt predispuse la acestea. Pentru bărbați, poate duce la un caz iritant de mâncărimi. Evitați ambele condiții neplăcute și multe altele, luându-vă la revedere de la îmbrăcămintea de noapte strânsă … sau de la orice îmbrăcăminte de noapte!