Dieta militară

Dieta militară

Dieta militară

Dieta militară și-a creat renumele unuia dintre cele mai restrictive și dure regimuri alimentare, pornind de la mitul că ar fi folosită de soldații care vor să-și reintre rapid în formă. Creată după modelul dietelor rapide, aceasta pornește de la ideea că poți slăbi 4,5 kilograme în 3 zile până la o săptămână, însă doar dacă o urmezi cu strictețe.

Însă cât de sănătoasă este o astfel de dietă și ce garanții ai că, odată ce le-ai dat jos, nu vei mai pune înapoi kilogramele în exces? Dietele rapide sunt, de regulă, cele cu aport caloric mic, sarace în carbohidrați, prin care elimini apa reținută de organism și pierzi masa musculară.

Kilogramele sunt puse aprope imediat la loc în momentul în care începi să mănânci normal.

Prima zi:

Mic dejun – 300 de calorii: o jumătate de grepfruit, 1 felie de pâine toast, 2 lingurițe de unt de arahide, 1 ceașcă de cafea sau ceai (cu cofeină)

Prânz – 140 de calorii: o jumătate de cutie de ton, o felie de toast, o ceașcă de cafea sau ceai (cu cofeină)

Cină – 600 de calorii: 100 de grame de carne (orice tip de carne), 1 cană de păstăi, o jumătate de banană, 1 măr mic, 1 cutie mică de înghețată de vanilie

Cel mai dificil este pentru persoanele care sunt obișnuite cu un prânz consistent, spune nutriționistul Lisa Drayer. „Pentru cei care mănâncă zilnic 2000-2500 de calorii, o scădere atât de mare va fi resimțită din plin. Vor fi obosiți, iritabili, se vor concentra greu și le va fi dificil să facă mișcare, pentru că le va fi foame”.

Ziua a doua:

Mic dejun – 220 de calorii: 1 ou, o felie de toast, o jumătate de banană

Prânz – 340 de calorii: 1 cutie de bulgărași de brânză, 1 ou fiert tare, 5 biscuți sărați

Cină – 630 de calorii: 2 crenvurști, un castron cu broccoli, jumătate de castron de morcovi, o jumătate de banană, o jumătate de cană de înghețată de vanilie

Ziua a treia:

Mic dejun – 230 de calorii: 5 biscuiți sărați, 1 felie de brânză cheddar, 1 măr mic

Prânz – 170 de calorii: 1 ou fiert, o felie de toast

Cină – 460 de calorii: 1 conservă de ton, o jumătate de banană, o cutie de înghețată de vanilie

Există multe voci care susțin că unele combinații de alimente au puterea de a-ți accelera metabolismul. Nici vorbă, susțin experții. „Nu există niciun strop de adevăr în spatele faptului că anumite combinații îți cresc metabolismul și ard mai repede grăsimile. Nu există niciun studiu care să susțină aceste afirmații”, spune Magee.

Popularitatea acestei diete a pornit de la un zvon fals, conform căruia ar fi fost inventată de nutriționiștii armatei Statelor Unite, pentru a-i ajuta pe soldați să scape de excesul de câteva kilograme, astfel încât să se încadreze rapid în standardele agreate.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Dieta cu fructe de pădure

Dieta cu urzici: 5 moduri de a consuma urzicile pentru a slăbi

Dieta cu caise: pentru hipertensiune, sistem nervos şi digestie

Dieta cu cireşe şi vişine pentru detoxifierea organismului

Cura cu pepene galben: beneficii, tratamente şi preparate cu pepene galben