Dieta cu borș: beneficii, meniu 7 zile, contraindicaţii

Dieta cu borș

Dieta cu borș: beneficii, meniu 7 zile, contraindicaţii

Dieta cu borș: Indiferent că vrei să faci o cură sau că foloseşti borşul numai în mâncare, reţeta lui ideală ­este cea făcută în casă.

E lipsit de potenţiatori de aromă şi de conservanţi (care, pe termen lung, îţi pot face mai mult rău decât bine…).

O cură de 21 de zile în care bei zilnic o cană cu borş dimineaţa (cu 20 de minute înainte de micul dejun) şi seara (nu mai mult deoarece are un efect uşor laxativ).

Pe lângă faptul că-ţi redă vitalitatea şi te răcoreşte în zilele caniculare, borşul este un remediu uimitor, combate hipertensiunea arteriala, varicele, artrita, depresia, tuberculoza, intoxicaţia cu alcool sau cu tutun, boli de ficat şi boli renale.

Dieta cu borș durează șapte zile și are rezultate foarte rapide.

Dietă cu borș este una restrictivă. Durează șapte zile, timp în care trebuie să consumi foarte multe legume, cu excepția cartofilor, dar și doi litri de apă pe zi.

În timpul dietei, trebuie să eviți consumul de alcool, dulciuri și făinoase.

Borşul este eficient dacă vrei să mai reduci câţiva centimetri în talie. Atenţie însă! Pentru a funcţiona mai bine,e recomandat să eviţi mâncărurile grele şi excesul de grăsimi.

Nutriţioniştii îl consideră folositor deoarece stimulează digestia şi arderea grăsimilor. Graţie probioticelor, precum lactobacilii Acidophilus şi Bifidus, borşul este detoxifiant şi protejează colonul.

Dieta cu borș: afecţiuni tratate cu borş

Boli respiratorii cronice: bronşită, astmul, sinuzită – două căni de borş băute zilnic ajută la vindecarea acestor boli şi mai ales, preîntâmpină agravările şi recidivele. Se fac cure de câte trei săptămâni cu borş, care se bea de obicei cu un sfert de oră înainte de masă.

Adjuvant în tuberculoză – se bea în fiecare zi o jumătate de litru de borş, pe stomacul gol, înainte de mesele principale. Se pare că anumite substanţe active din borş blochează dezvoltarea bacililor care provoacă această maladie.

Alcoolismul – pentru trezirea din beţie se beau 1-2 litri de borş dintr-odată. De asemenea, se bea minimum 1 litru din această licoare a doua zi, pentru a combate simptomele mahmurelii, cum ar fi ameţeala, durerea de cap, tremurăturile membrelor, senzaţia de vomă. Se spune că cei care beau zilnic borş mult nu mai simt nevoia să bea alcool.

Indigestie, vomă – se bea zilnic înainte de masă o jumătate de pahar – un pahar de borş.

Oboseală cronică – se bea un sfert – o jumătate de litru de borş dintr-o dată pentru revigorarea rapidă a organismului şi a sistemului nervos.

Reglează glicemia, fiind astfel util persoanelor cu diabet, combate diabetul zaharat de tip 2.

Dieta cu borș: meniu

Luni: Doar fructe și o cană de borș

Marți: Legume (exceptând cartofii) și două căni de borș

Miercuri: Fructe, legume și trei căni de borș

Joi: Trei banane și patru căni de borș

Vineri: carne de vită (preparată la grătar ori fiartă), roșii și cinci căni de borș

Sâmbătă: carne de vită cu legume și 6 căni de borș

Duminică: legume, orez (decorticat), suc de fructe natural și șapte căni de borș.

Bea înainte de fiecare masă câte un pahar de borș. Nu e indicat să exagerezi cu consumul de borș de casă, întrucât are efect laxativ.

Dieta cu borș: Contraindicaţii

Borşul are şi contraindicaţii pentru persoanele cu probleme gastrice, care ar putea să nu îl tolereze. De asemenea, consumul de borş nu este recomandat în cazul dispepsiei acide.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria