Sfaturi naturale pentru detoxifierea de metale grele

detoxifierea de metale grele doftoria

Sfaturi naturale pentru detoxifierea de metale grele

Dacă ați fost expus la mercur sau la orice alt tip de metale grele toxice, este posibil să nu vă amintiți nici măcar toate simptomele. S-ar putea să fi fost expus la niveluri toxice de metale grele din apa nefiltrată, poluarea aerului, plombele dentare, scurgerile chimice la locul de muncă sau chiar prin ingestia de fructe de mare.

Acest lucru se poate dezvolta în condiții extrem de grave, deoarece expunerea prelungită la neurotoxine este legată de afecțiuni neurologice cum ar fi Alzheimer și Parkinsons și alte insuficiențe de organe. Alte simptome dăunătoare includ pierderea memoriei, migrenele debilitante, oboseala cronică, insomnia, depresia, „ceața creierului”, tremurul muscular.

Mai jos vă prezentăm câteva remedii prin care puteți elimina metalele grele din corp:

Coriandrul – această plantă puternică vă poate detoxifica creierul și corpul de metale grele cu până la 80%. Coriandrul se găsește în multe feluri de mâncare savuroasă și are o aromă distinctă și proaspătă. Doza adecvată a acestei plante este cel mai bine amestecată cu 1 – 5 grame de chlorella ( alga unicelulara )pe zi, deoarece ajută la mutarea toxinelor din organism la o rată mult mai rapidă. Coriandrul poate înlocui mai multe toxine pe care organismul le poate elimina în mod eficient la un moment dat și dacă nu sunteți atenți, metalele ar putea fi redepuse înapoi în colon.

Usturoiul – În acest caz, mâncarea, mai degrabă decât suplimentul, este mult mai benefică pentru îndepărtarea metalelor grele din sistemul dumneavoastră. Un studiu efectuat asupra celor care au avut o expunere de muncă la plumb a fost tratat cu usturoi și a dat rezultate mult mai bune comparativ cu cele tratate cu D-penicilamină. Nu au existat reacții dure la usturoi, cu toate acestea, reacțiile adverse severe au fost raportate din alternativa farmaceutică.

Alimentele fermentate – Ingerarea alimentelor fermentate, cum ar fi varza, kimchi și kefir, ajută la eliminarea acestor compuși nocivi și nedoriți din corpul vostru. Prebioticele sunt esențiale pentru detoxifierea metalelor grele din ecosistemul din corpul vostru. Consumul de alimente precum ceapa, oțetul de mere, sparanghelul și bananele vă ajută să vă pregătiți corpul pentru a facilita dezintoxicarea mult mai rapid.

Mănâncă alimente care conțin pectină – Grapefruitul, lămâie și tei toate conțin pectină. Odată ce a fost ingerat, acest compus este transformat în pectină citrică modificată, care a demonstrat că poate detoxifica metalele grele. Alte surse delicioase ale acestui complex incredibil sunt bananele, merele, varza, sfecla, morcovii, fructele citrice și strugurii.

Chlorella – Chlorella este o formă de alge verde, care sunt un agent de legare dovedit, eliminând multe diferite metale grele . Ar trebui să fie luate, sub formă de pudră sau tabletă, în corespondență cu coriandru, deoarece ajută la legarea și expulzarea toxinelor din corpul dumneavoastră. Chlorella nu trebuie luat în combinație cu vitamina C, deoarece această combinație formează un agent de legare mai puțin eficient pentru eliminarea mercurului.

Consumați alimente bogate în proteine ​​- Dacă doriți să vă curățați sistemul de metale grele, asigurați-vă că mâncați o mulțime de proteine ​​care conțin aminoacizi. Axați-vă pe aceste substanțe nutritive esențiale prin includerea mai multor ouă, nuci, carne și anumite tipuri de pești în dieta dvs. Alimentele care conțin proteine ​​sunt un alt agent de detoxifiere evident, deoarece s-a confirmat că au proprietăți de legare a metalelor grele toxice.

Apă purificată zilnic – Prin osmoză inversă și filtrare a carbonului, consumarea de apă purificată sau distilată fără minerale poate ajuta la eliminarea metalelor grele din creier și din corp. Fluorura, care este prezentă în apă de la robinet, accelerează calea de aluminiu în bariera hemato-encefalică. Creșteți-vă capacitatea creierul și feriți-vă de aceste toxine, alegând să beți numai apă distilată!

Mănâncă legume  – Legumele crucifere, cu frunze verzi, cum ar fi conopida, spanacul, varza, broccoli; sunt alegeri grozave care conțin toate acidul alfa-lipoic. Acest antioxidant este un agent eficient de detoxifiere natural, deoarece poate capta radicalii liberi și se leagă de compușii metalici, cum ar fi mercurul, arsenul, cadmiul, plumbul, cuprul și fierul, pentru a-i elimina din corp.

Limita consumului de pește – Dacă ați fost expus la metale grele sau doriți să vă limitați aportul acestor poluanți nesănătoși, ar trebui să păstrați atenția asupra fructelor pe care le consumați. Fructele de mare cu cea mai mare cantitate de mercur includ: marlin, ton, rechin, pește-spadă, macrou.