Desfunda nasul natural

Desfunda nasul natural doftoria

Desfunda nasul natural

Cine nu a avut măcar o dată nasul înfundat? De cele mai multe ori este un simplu simptom al răcelii, însă pe timpul nopţii este destul de enervant, din cauza faptului că nu te poţi odihni cum trebuie.

Înainte de a opta pentru decongestionantele naturale,iată câteva remedii naturale care desfundă nasul în mod eficient.

Condimentează-ţi mâncărurile

Condimentele creează un răspuns de reflex ceea ce contribuie la defundarea nasului imediat. Astfel,odată cu decongestionarea nazală,factorii iritanţi care au dus la înfundarea nasului sunt eliminaţi,efectele pozitive menţinându-se pe termen lung.

 

Usturoi,în loc de mentol

Mirosul de usturoi sau ceapă are acelaşi efect ca şi un spray nazal mentolat. Adulmecă mirosul unei cepe sau al unui căţel de usturoi,astfel pasajele nazale care conţin receptorii olfactivi (implicaţi în simţul mirosului) sunt iritate,decongestia nazală având loc imediat.

Ia suplimente pe bază de zinc

Studiile arată că suplimentele pe bază de zinc au un rol important în ceea ce priveşte buna funcţionare a cavităţii nazale. Aşadar,50 mg de zinc în fiecare zi lupta împotriva congestiei nazale.

Prepară-ţi un spray pe bază de sare

Un astfel de spray nu forteaza cavitatea nazală să elimine congestia aşa cum o fac picăturile deconegstionante. Spre deosebire de cele din urmă,sprayul pe bază de sare combate congestia prin umezirea membranelor nazale. Soluţia se prepară din o pătrime de lingură cu bicarbonat de sodiu,o pătrime de lingură cu sare de masă şi 8 linguri cu apă. Sprayul se foloseşte ori de câte ori este nevoie.