Dermatita tratament naturist: cum poți trata dermatita cu remedii naturiste

dermatita tratament naturist

Dermatita tratament naturist

Dermatita tratament naturist: cum poți trata dermatita cu remedii naturiste

Dermatita este adesea o reacție alergică a pielii, producând o inflamație locală acută, care poate fi cauzată de contactul cu substanțe iritante percum metale, parfumuri, cosmetic sau chiar plante. Cauzată de contact direct se poate răspândi în alte zone ale corpului. Autoprotecția și remediile casnice sunt extreme de necesare.  Astfel, este important să hidratezi pielea în mod regulat, iar dacă dermatita este severă, este indicat să consulți un medic.

Dermatita poate apǎrea atunci cȃnd pielea este uscatǎ, de aceea, trebuie să hidratezi bine pielea. Acordă o atenţie deosebită picioarele, brațelor, spatelui, precum și pǎrților laterale ale corpului.

Dermatita tratament naturist – Mușețelul are efect calmant

Ceaiul de mușețel are efect calmant asupra pielii. Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori la o cană cu apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi. De asemenea, se pot face comprese. Se aplică cu ajutorul unei pânze curate pe zona afectată, pentru aproximativ 20 de minute.

Dermatita tratament naturist – Aloe vera ameliorează senzația de mâncărime

Aloe vera, recunoscută pentru efectele benefice pe care le are asupra pielii, este utilizată frecvent în tratamentul dermatitei. Ajută la restabilirea echilibrului pH-ului pielii și la ameliorarea senzației de mâncărime și de iritare a pielii. Pentru a scăpa de dermatită, aplică gel de aloe vera de mai multe ori pe zi, timp de câteva luni.

Dermatita tratament naturist – Mierea reduce inflamațiile

Mierea are proprietăți antiseptice și antibacteriene. Astfel, poate ajuta la reducerea stării inflamatorii ale pielii. Amestecă mierea cu uleiul de măsline și aplică pe piele și lasă-l timp de mai multe ore.

Dermatita tratament naturist – Alimente indicate

Este indicat să bei zilnic un pahar mare de suc de morcovi, dar și să incluzi în alimentație broccoli, spanac, roșii, caise, semințe de floarea soarelui, pește, alune, precum și orez brun.

Dermatita tratament naturist – Alimente interzise

Multe forme de dermatită sunt declanșate de alimente, atât de compuși naturali, cât și de aditivi alimentari artificiali. Laptele și toate produsele lactate, crustaceele, ouăle, citricele, căpșunile, carnea roșie și produsele din grâu sunt iritante.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria