Deficit de vitamina D: afecţiuni declanşatoare

Deficit de vitamina D

Deficit de vitamina D

Potrivit unui studiu prezentat în cadrul conferinţei anuale organizată de American Heart Association, adolescenţii suferind de carenţe de vitamina D sunt mai expuşi în faţa riscului de a dezvolta tulburări cardiace, diabet, hipertensiune şi glicemie.

Acelaşi studiu indică faptul că adolescenţii albi au în organism, în medie, concentraţii de vitamina D de două ori mai ridicate decât tinerii de culoare şi cu 30% mai mari decât adolescenţii americani de origine mexicană.

Organismul uman produce vitamina D graţie expunerii la soare.

Această vitamină este conţinută şi în anumite alimente, precum laptele, peştele şi ouăle.

Vitamina D contribuie la absorbţia calciului în oase şi la menţinerea în sânge a unei concentraţii suficiente de fosfor şi calciu.

De asemenea, vitamina se dizolvă în grăsimi şi carenţele de vitamina D se înregistrează frecvent în rândul persoanelor supraponderale sau obeze.

Adolescenţii cu cel mai scăzut nivel de vitamina D în organism sunt de patru ori mai predispuşi de a suferi de maladii cardiace, diabet şi colesterol.

Cercetătorii au demonstrat că riscul de a suferi de hipertensiune creşte de 2,36 de ori, iar glicemia creşte de 2,54 ori.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

La ce folosesc vitaminele şi unde le găsim!

Vitamine recomandate la 30, 40, 50+ ani

Deficiența de vitamina D: alimente care o conțin

Nu stai suficient la soare? 6 afecţiuni la care eşti expus