Legătura dintre culoarea ochilor și diverse afecțiuni

culoarea ochilor

Culoarea ochilor: legătura dintre culoarea ochilor și diverse afecțiuni

  • Culoarea ochilor – Ochii deschiși la culoare suportă mai bine durerea

Potrivit unui studiu prezentat în cadrul American Pain Society din 2014, femeile cu ochii deschiși la culoare ar putea avea o toleranță mai mare la durere.

  • Culoarea ochilor – Vitiligo, mai rar diagnosticat la cei cu ochii albaștri

Un studiu recent publicat în revista Nature susține că boala autoimună vitiligo, care provoacă pierderea culorii pielii, este mai puţin comună în rândul persoanelor cu ochi albaştri. Din aproximativ 3.000 de pacienți cu vitiligo, 27 la sută aveau ochi albaştri, 30 la sută aveau ochi verzi şi 43 la sută ochi căprui.

  • Culoarea ochilor – Persoanele cu ochii închiși la culoare riscă să sufere de cataractă mult mai des

Atunci cand apare ,,ceață” pe pupila ochiului este posibil sa fie vorba de cataractă, o boală comună în rândul persoanelor în vârstă. Un studiu publicat în anul 2000 în revista American Journal of Ophthalmology a descoperit că persoanele cu ochii închişi la culoare au un risc mai mare de a dezvolta această afecţiune oculară.

  • Culoarea ochilor – Persoanele cu ochii închiși la culoare consumă mai puţin alcool

Dacă te numeri printre persoanele cu ochii negri sau căprui, este posibil să bei mai puțin decât persoanele cu ochi albaștri sau verzi, potrivit unui studiu publicat în revista Personality and Individual Differences, în anul 2001.

  • Schimbarea culorii ochilor, semn de îngrijorare

Dacă observi o roșeață în albul ochilor, acesta ar putea fi semnul unor alergii nediagnosticate. Daca ochii devin gălbui, este posibil sa fie vorba de probleme la ficat. Dacă un singur ochi şi-a schimbat culoarea ar putea fi semnul unei boli genetice, precum neurofibromatoză sau sindromul Waardenburg. Însă, dacă ochii tăi au avut întotdeauna culori diferite, nu există motive de ingrijorare.

Citeşte şi alte articole:

Alimente nutritive pentru ochii sănătoși

3 remedii pentru ochi obosiți

Cum îți protejezi ochii de lumina albastră (smartphone, tabletă, calculator)

Ce afecțiuni posibile sunt anunțate de mâncărimea ochilor