Cu ce se poate înlocui pasta de dinți? Alternative naturale la pasta de dinți

cu ce se poate înlocui pasta de dinți

Cu ce se poate înlocui pasta de dinți? Alternative naturale la pasta de dinți

Cu ce se poate înlocui pasta de dinți? Cei mai mulți oameni se spală pe dinți din obișnuință și nu își dau seama că pasta de dinți e încărcată cu tot felul de substanțe chimice nocive pentru sănătatea lor. Unele dintre ingredientele chimice care s-ar putea afla în pasta ta de dinți includ lauril sulfatul (utilizat ca agent de spumare), triclosanul (adăugat ca antibacterian), glicerina (previne mineralizarea osoasă) și fluorul.

Cu ce se poate înlocui pasta de dinți: Cărbune activat

Multe culturi antice foloseau cărbunele pentru înălbirea naturală și sănătoasă a dinților, dar și crearea unei bune igiene orale. Cărbunele din lemn leagă toxinele și poate reduce bacteriile care cauzează apariția cariilor. Este foarte important să se folosească un cărbune activat de calitate pentru perierea dinților, după care să se realizeze clătirea eficientă a gurii. Acest procedeu poate fi unul neplăcut, însă rezultatele sunt binemeritate.

Cu ce se poate înlocui pasta de dinți: Ulei de cocos

Bogat în acid lauric, pe care corpul tău îl transformă în compuși antivirali, antimicrobieni, antiprotozoici și cu proprietăți antifungice, uleiul de nucă de cocos devine un înlocuitor perfect pentru pasta de dinți chimică. Cercetările arată că acest ulei de cocos poate ajuta la încetinirea dezvoltării unor bacterii care duc la apariția cariilor dentare. Poți folosi două lingurițe de ulei de nucă de cocos prin agitare în cavitatea bucală timp de 5 minute – 20 de minute. Pentru sprijin antibacterian suplimentar, se pot adăuga una – trei picături de ulei de oregano alimentar în uleiul de cocos.

Cu ce se poate înlocui pasta de dinți: Bicarbonatul de sodiu

Îți poți face cu ușurință o pastă de dinți naturală la tine acasă prin combinarea uleiului de nucă de cocos cu bicarbonatul de sodiu și cu uleiul de mentă. De asemenea, bicarbonatul de sodiu îți albește dinții în mod natural, însă nu aplica o presiune prea mare pe periuța de dinți atunci când îl utilizezi deoarece este ușor abraziv.

Cu ce se poate înlocui pasta de dinți: în loc apa de gura, sare de mare

Elimină valul de toxine care vine odată cu apa de gură din comerț cu ajutorul unei alternative ieftine, non-toxice și naturale. Pur și simplu dizolvă câteva lingurițe de sare de mare într-un pahar cu apă caldă și fă gargară cu soluția rezultată timp de 20 de secunde. Respirația ta va fi cu siguranță mai proaspătă!

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Pasta de dinţi: 10 utilizări inedite

Dinţii sensibili: cauze şi tratament

8 remedii naturale pentru dureri de dinți

Zâmbet fără pete