Trucuri pentru creșterea părulului mai rapid, mai gros și mai puternic

creșterea părulului doftoria

Creșterea părulului mai rapid, mai gros și mai puternic:

 • Nu vă spălați prea des părul

Folosind șampon pentru spălarea părului în fiecare zi, părul se usucă și își pierde cea mai mare parte din uleiurile esențiale naturale. Aceste uleiuri se deplasează de pe scalp pe lungimea firelor și ajută la menținerea părului umed și sunt esențiale pentru părul lung. Spălați părul de patru până la cinci ori pe săptămână cel mult.

 • Tăiați-vă părul în mod regulat

În timp ce acest lucru poate părea ciudat pentru cineva care vrea să îi crească părul mai repede, este destul de important dacă doriți o creștere echilibrată a părului. Părul deteriorat inhibă creșterea și sănătatea părului cauzând subțierea și ruperea.

 • Reduceți nivelul de stres

Stresul ridicat este o cauză obișnuită de cadere a părului, ceea ce înseamnă că firul de păr nu crește până la potențialul său complet.

 • Clătiți părul cu oțet

Clătirea părului cu oțet poate stimula creșterea părului, făcându-l să pară strălucitor, sănătos și frumos. Un amestec care conține două linguri de oțet și un litru de apă poate acționa ca un balsam natural atunci când este utilizat pentru spălarea părului.

 • Masează scalpul mai des

Nu numai că un masajul scalpului vă face să vă simțiți grozav, dar ajută și la stimularea circulației sângelui. Mobilizează uleiurile din pielea capului care întăresc rădăcinile și vă păstrează părul umed.

 • Dietă sănătoasă și echilibrată

O dieta compusa din alimente care ajută la creșterea părulului. Legumele, fasolea, semințele, peștii și carnea de pui sunt surse excelente de nutriție.

 • Nu peria prea des părul

Periajul părului stimulează scalpul, eliberează uleiurile naturale și ajută la răspândirea acestora pe lungimea firelor de păr. Pentru a vă asigura că nu există rupturi sau căderi ale părului, periați-vă părul când este umed și cel mult cinci până la zece minute în fiecare zi.

 • Protejați-vă părul când ieștiti din casă

Asigurați-vă că părul este acoperit atunci când părăsiți casa, în special în condiții meteorologice nefavorabile sau în condiții de praf.

 • Bea apă

Apa potabilă este bună pentru întregul tău corp. Ea elimină toxinele și ajută organismul să funcționeze corect. Deoarece părul se bazează pe restul corpului pentru a-l menține hidratat, este esențial să vă asigurați că aveți corpul întotdeauna hidratat pentru creșterea părulului.

 • Schimbați fața de pernă

Înlocuiți vechile huse de pernă de bumbac cu cele de mătase. Mătasea este mai fină și cauzează mai puțină frecare.

 • Nu te sterge cu prosopul

Atunci când părul este umed, este foarte fragil și este predispus la rupere. Prin urmare, este recomandat să nu vă ștergeți părul cu un prosop până când acesta nu este uscat. Acest lucru va preveni deteriorarea părului.