Remedii naturiste pentru creşterea părului

Creşterea părului

Creşterea părului

Lavandă

Originară din Marea Mediterană, lavanda este acum cultivată în zonele cu climă temperată, din întreaga lume.

Timp de secole, levănţica a fost folosită de bărbaţi, pentru a preveni alopecia și pentru a încuraja creşterea părului. Conţine puternici agenţi anti-bacterieni, care calmează și vindecă iritaţiile scalpului.

Este utilă şi în tratarea mătreţii, dar adaugă şi volum firului de păr.

Pune câteva crenguţe de levănțică într-un recipient de sticlă şi acoperă-le cu ulei de măsline,extra-virgin, și etanşează. Lasă recipientul într-un loc răcoros, întunecat, timp de 3 până la 4 săptămâni.

Foloseşte uleiul obţinut,pentru masajul scalpului, o dată la câteva zile. Se aplică și se lasă peste noapte în păr. Dimineața, spală-ţi părul în mod obişnuit.

Rozmarin

Utilizat secole la rând de culturile din întreaga lume pentru că stimulează creşterea părului şi întârzie grizonatul, uleiul de rozmarin sporeşte şi circulaţia sângelui, la nivelul scalpului.

Dacă vrei să-ţi menţii intactă culoarea părului, clăteşte-te zilnic pe cap cu „fiertura” câtorva frunze de rozmarin.

Pentru masajul revigorant al scalpului, poţi folosi câteva picături de ulei de măsline, combinate cu câteva de rozmarin.

Jojoba

Uleiul se extrage din planta de Jojoba, găsită în California,Arizona și în alte părți ale Mexicului. Timp de sute de ani a fost de către indienii americani, pentru a hidrata și ajuta în creştere părul.

Ce este interesant este chiar „compoziţia” moleculară a plantei de Jojoba, deoarece are caracteristici similare cu cele ale sebumului natural, produs de scalp.

Uleiul poate fi aplicat direct pe păr sau poţi adăuga câteva picături în balsamul tău de păr, pentru a stimula creşterea părului. Jojoba este hipoalergenic şi nu îţi va afecta părul sau scalpul.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Alopecia

Cum putem repara părul deteriorat 

Cheratina: alimente bogate în această proteină

Suc de ceapă pentru creșterea părului

Căderea părului: poate fi vorba de anumite boli

Tratamente pentru păr degradat şi ars de soare