Copii grav bolnavi bătuți de rude în saloanele de pediatrie din Cluj

Copii grav bolnavi bătuți de rude

Copii grav bolnavi bătuți de rude în saloanele de pediatrie din Cluj

Mesajul șocant de mai jos a fost postat pe o pagină de socializare, în data de 9 iunie, de către o mamă care are un copil grav bolnav și care ar fi asistat la maltratarea de către părinți și bunici, în salon, a propriilor odrasle bolnave, mărturisește Ungureanu. Nimeni nu a înregistrat nicio plângere. „Frică sau nepăsare?”, se întreabă deputatul.

„Din nou la spital… Aviz părinților!!!

Neșansa a făcut ca pentru a nu-știu-câta oară să mă aflu din nou în spital cu băiețelul meu. Dar nu despre el voi vorbi acum, ci despre copiii maltratați, abuzați emoțional și fizic de către propriii părinți sau bunici.

Am asistat ieri (n.red. duminică) la o scenă desprinsă parcă din reportajele înfiorătoare despre orfelinatele comuniste. O bunică isterică își critica și amenința nepoțelul (în jur de 4 ani) în fiecare moment, chiar și atunci când acesta îi declara cu ochii în lacrimi: «Buni, te iubesc! Tu mă iubești?»

Bunica îi răspundea ostil, cu îmbrânceli și palme, înghesuindu-l în perete, în timp ce ea își făcea loc comod lângă el, în pat. Totodată, își amenința nepotul că îl abandonează în spital și că nu mai vine după el.

Copii grav bolnavi, bătuți de rude în saloanele de pediatrie din Cluj

Un alt episod de o violență extremă este cel în care o mamă își lovește fetița de 1 an cu o furie de nedescris. Apoi o duce lângă geam și o amenință că o aruncă pe fereastră. O izbește cu toată forța în pat și îi mai dă și câteva palme suplimentar.

De doi ani și jumătate, de când viața mea și a copilului meu se petrece mai mult pe scena cruntă a spitalelor, nu mi-a fost dat să văd așa ceva.

Am alertat autoritățile spitalului și sper, din suflet, să se facă ceva în acest sens, poate ar fi utilă o mai bună colaborare cu Protecția Copilului, psihologi, consilieri familiali, astfel încât genul acesta de atrocități să nu mai existe.

Aviz părinților aflați cu copiii în spitale! Când întâlniți astfel de situații, nu le ignorați!

Anunțati medicii să ia măsuri de siguranță pentru respectarea drepturilor copiilor!”, se arată în textul de pe Facebook din data de 9 iunie, postat de mama copilului bolnav, care ar fi asistat la aceste atrocități inumane.

Vă reamintim că un incident șocant s-a petrecut, sâmbătă noaptea, într-un apartament de pe strada Timișului, din cartierul Mărăști.

O femeie, mamă a trei copii, și-a bătut până la moarte fiul de doar 9 ani, fiind arestată preventiv.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu dezvăluie un caz reprobabil care s-ar fi petrecut la Cluj-Napoca.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeste și alte Articole:

S-a decis! Fără „pile și relații” la angajările în spitale!

Câţi români au hepatită şi probleme cu ficatul

Centrul de Sănătate Năvodari, reabilitat și modernizat

România are cea mai mare rată de mortalitate cauzată de atac vascular cerebral din Europa!

Gratis cu avionul pentru persoanele cu dizabilități!