Contraindicații cafea: în ce afecțiuni este contraindicată și ce probleme pot apărea

contraindicații cafea

Contraindicații cafea: în ce afecțiuni este contraindicată și ce probleme pot apărea

  • Durere de cap și infertilitatea

Sigur ai auzit măcar o persoană care se plânge de faptul că dacă bea o gură de cafea se confruntă cu dureri de cap. Supradozajul de cafeină este responsabil de această problemă și poate duce la dureri de cap chiar și migrene. Mai mult de atât, Universitatea Nevada afirmă faptul că un consum ridicat de cafeină creșc șansele de infertilitate cu până la 27%.

  • Des la baie

Să nu te surprindă faptul că mergi din ce în ce mai des la baie atunci când cafeaua este parte din rutina ta zilnică. Universitatea din Alabama a studiat acest fenomen, iar rezultatul lor a fost acela că femeile care consumă cafea des sunt cu 70% mai predispuse la a dezvolta incontenență urinară față de persoanele care nu consumă de fel cafea. În plus, băută la ore târzii sau în cantități mari, cafeaua poate fi responsabilă cu apariția insomniei sau a dificultății de a te bucura de un somn bun. Nici digestia nu este trecută cu vederea, deoarece băuturile cofeinizate pot fi responsabile în cele mai multe cazuri de tulburări la nivelul aparatului digestiv, în special dacă o consumi pe stomacul gol.

  • Tinerii prezintă risc de atac de cord

În cazul în care ai fost diagnosticat de curând chiar și cu o formă ușoară de hipertensiune, consumul de cafea se pare a fi de 4 ori mai periculos și te expune riscului de a suferi un atac de cord. În plus, ține cont de faptul că în cazul bărbaților consumatori de cafea există un risc crescut de a dezvolta gută.

  • Afecțiunile sistemului muscular și osos

În cazul persoanele ce se confruntă cu diabetul zaharat de tip 2, consumul de cafea poate slăbi funcția metabolică a glucozei, iar persoanele aflate la menopauză se confruntă cu un risc crescut de valuri de căldură, transpirații nocturne sau probleme ale nivelului de calciu în organism. Și asta datorită faptului că un consum mărit de cafeină poate împiedica buna absorbție a calciului în organism, aspect ce poate duce la apariția contracțiilor involuntare sau poate contribui la dezvoltarea osteoporozei.

  • Chisturile mamare

Un studiu a demonstrat că femeile ce au consumat până la 250 mg de cafeină zilnic prezintă un risc crescut de a dezvolta chisturi mamare, iar în cazul în care au depășit această doză ajungând până la un consum de peste 500mg zilnic, riscul de dezvoltare a chisturilor la sân ajunge până la 2,3 ori mai mare, față de 1,5 în primul caz.

Citește și alte articole:

Studii despre consumul de cafea! Tipuri de cafea și evoluția în istorie a cafelei!

7 motive pentru care să adăugați scorțișoară la cafea

Cafea verde: beneficii și contraindicații

Cafea de cicoare, o alternativă sănătoasă la cafeaua clasică

5 alternative la zahăr pentru a îndulci cafeaua