Consumul excesiv de ceai: ceaiuri care vă pot face probleme

consumul excesiv de ceai

Consumul excesiv de ceai: ceaiuri care vă pot face probleme

Consumul excesiv de ceai: peste 40 la sută din români beau zilnic ceai. Iar jumătate din ei aleg ceaiurile medicinale. Specialiştii atrag însă atenţia că acestea pot cauza probleme unui om sănătos. O cană, două de ceai este foarte bine venită cu condiţia să le alternăm, deci să nu bem în fiecare zi acelaşi tip de ceai.

Consumul excesiv de ceai: ceai de sunătoare

Dacă un om consumă un timp îndelungat în mod repetat ceai de sunătoare, după câţiva ani, ceaiul acesta poate induce nişte dureri pe traiectul nervilor periferici şi sigur că aceste dureri nu reprezintă în realitate o boală, ele dispar odată ce obiceiul acesta dispare, dar pot preta la confuzii foarte mari. Se pot confunda cu o nevralgie, cu o sciatică sau cu reumatism. Folosită pentru o perioadă mai lungă, sunătoarea poate să determine fotosensibilitate, iar persoanele care consumă în fiecare zi acest ceai timp de mai mulţi ani, este posibil să prezinte erupţii pe piele.

Consumul excesiv de ceai: ceai de salvie

Salvia este o plantă ideală atunci când sunteţi răciţi, dar există şi în acest caz contraindicaţii. Salvia este o plantă estrogenică, ea conţine fitoestrogeni şi dacă e consumată în exces de femei mai ales înainte de perioada de menopauza poate duce la fenomene de hipoestrogenism.

Consumul excesiv de ceai: ceai de muşeţel

Şi muşeţelul se poate transformă într-un duşman. Muşeţelul este specific în special pentru afecţiunile digestive dacă se consumă ceai de muşeţel în exces pot să apară perturbări ale florei intestinale.

Consumul excesiv de ceai: ceai de coada calului

Ceaiul de coada calului este un excelent remineralizant şi un foarte bun diuretic. Însă nu îl consumaţi în cure mai mari de trei săptămâni. Această plantă fiind foarte bogată în siliciu, dacă se face exces de coada calului, poate să apară un exces de siliciu care poate să ducă la depuneri de diverse cristale în organism şi să se formeze ezocstoze.

Consumul excesiv de ceai: important!

Pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale ceaiului, respectaţi timpii de infuzie de pe ambalaje şi temperatura apei, care nu trebuie să depăşească 95 de grade. Ceaiul roşu este singurul care poate fi lăsat la infuzat oricât.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi categoria de Ceaiuri