Ce beneficii îţi aduce consumul de nuci și în ce tratamente poate fi de folos

consumul de nuci

Ce beneficii îți aduce consumul de nuci și în ce tratamente poate fi de folos

Consumul de nuci: nucile verzi conțin o cantitate foarte mare de iod și îți oferă energia de care ai nevoie, fiind printre alimentele aproape complete din punct de vedere nutritiv. Acestea sunt bogate în fibre și vitamine: A, E, cele din complexul B (B2, B6, B9, B12), magneziu și antioxidanți. De asemenea, conțin acizi grași esențiali Omega-3, precum și melatonină.

Cojile verzi ale nucilor au efecte antiinfecțioase, depurative și stimulatoare ale activității tiroidei. Frunzele de nuc au proprietăți hipoglicemiante, diuretice, previn și combat infecțiile tubului digestiv și pe cele renale.

Consumul de nuci în tulburările de stomac

Curele de nuci sunt un remediu bun pentru tulburările de stomac și intestine: ulcere, diaree, constipație. Poți mânca miez de nucă zilnic (100 de grame pe zi). Nucile se mestecă îndelung înainte de a fi înghițite. Se consumă proaspete sau ușor prăjite, pentru a fi mai ușor de digerat.

Consumul de nuci stimulent pentru memorie

Nuca este considerată un stimulent al memoriei și este recomandată celor ce depun un efort intelectual sporit. Conținutul bogat în zinc recomandă miezul de nucă în tratamentul asteniei, întârzierilor de creștere și al tulburărilor sistemului nervos. Pentru cei surmenați și slăbiți, un pumn de miez mărunțit se amestecă cu 1 lingură de miere, după care se bea un pahar cu suc proaspăt de fructe. Pentru mărirea capacității de memorare în perioadele de învățare, se pot consuma zilnic 10-15 nuci amestecate cu 4 linguri de miere polifloră. Amestecul se mănâncă pe îndelete, mestecând bine.

Consumul de nuci este benefic pentru diabetici

Nucile sunt foarte sărace în zahăr, ceea ce le face un aliment de bază pentru diabetici. Acestea conțin un procent mic de glucide, contribuind la ameliorarea acestei afecțiuni. În acest caz, se recomandă utilizarea următorului remediu:
Ia cojile verzi de nuc, strivește-le și pune peste ele alcool în raport de 5 la 1. Apoi, lasă-le să stea la macerat într-o sticlă închisă la culoare 30 de zile. Cei care au diabet zaharat pot lua 1 linguriță din acest extract alcoolic de 3 ori pe zi. Poți folosi soluția și ca antiinflamator, antiseptic și bactericid. De asemenea, remediul ajută la stimularea digestiei.

Consumul de nuci pentru probleme de inimă

Antioxidanții conținuți în miezul fructului reglează pe cale naturală nivelul colesterolului și tensiunea arterială. De asemenea, consumul periodic de nuci întărește vasele de sânge și previne deteriorarea acestora, mai ales la vârstnici.

Iată o rețetă eficientă pentru sănătatea inimii: 3 miezuri de nucă pisate, 1 linguriță de polen și 2 linguri de miere se amestecă foarte bine, modelându-se sub forma unor bomboane. Tot acest amestec se ia zilnic, pe stomacul gol, dimineața.

Consumatorii de nuci prezintă un risc mai mic de a face un atac de cord, deoarece conțin vitamina E, care are valoare antioxidantă. Astfel, 8 nuci pe zi mențin inima sănătoasă și previn apariția atacului vascular cerebral.

Acidul alfa-linolenic din nuci este benefic pentru cei cu tulburări ale ritmului cardiac. Grăsimile bune din nuci înlătură efectele grăsimilor saturate.

Mănâncă nuci de cel puțin două ori pe săptămână și vei avea un risc de două ori mai mic de a suferi o criză cardiacă subită, față de cei care nu mănâncă deloc acest fruct.

Consumul de nuci: contraindicații

Consumă cu precauție remediile cu nuci dacă suferi de boli precum hepatita. În cantități mari, nucile provoacă dureri de cap și favorizează instalarea constipației. Extractele din coaja și frunza de nuc, utilizate în rețete tradiționale, prin supradoză, pot provoca intoxicații.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Cum să faci unt de nuci

Nucile, cum se prepară şi consumă

Nuci verzi: beneficiile terapeutice ale acestora