Conopida mov (violet): beneficii, proprietăți și despre semințe

conopida mov violet beneficii

Conopida mov (violet): beneficii, proprietăți și despre semințe

Conopida mov este nou apărută în piețele din toată lumea. Precum carfofii mov, conopida mov are toate șansele să devină o legumă cu mare căutare datorită conținutului ridicat de antocianine, antioxidanți recunoscuți pentru efectul lor puternic în prevenirea cancerului.

Conopida mov-violet (Purple cauliflower) este o varietate de conopidă obtinuță de către cercetatori prin ameliorare, gustul fiind similar cu cel al conopidei obișnuite, doar culoarea este deosebită și care decorează mâncărurile chiar și după gătirea la temperaturi ridicate. Culoarea deosebită a acestei specii este dată de antociani (pigmenți naturali), vizibili doar la exterior, interiorul căpățânii rămânând tot alb.

Se pare că nu doar conopida mov ”amenință” să invadeze sectorul legume, ci și conopida portocalie, cu un conținut ridicat de beta caroten, dar și conopida verde care are un ”supliment” de clorofilă. Beta-carotenul din soiul portocaliu se metabolizează cu ușurință în vitamina A, în timp ce organismul celor care consumă conopida verde va beneficia de pe urma clorofilei, un puternic antioxidant și bun ”curățător” al sistemului digestiv.

Conopida mov (violet): despre semințe

Pentru cultura de primăvară, semanatul se face în spații protejate, începând cu jumătatea lunii ianuarie și continuă până la jumătatea lunii februarie.

Pentru cultura de toamnă, semănatul conopidei mov începe în luna mai.

Puteti cumpara soiuri de conopida mov (conopida violet) de la www.seminteplante.ro

Solul trebuie să fie bine drenat si cu un nivel ridicat de humus, adică fertilitate mare. Cultura de conopidă violet este o plantă care preferă lumina.

În câmp, semințele de conopidă mov se pot semăna în momentul în care solul a atins valori de 18-22 grade Celsius, adică prin lunile mai-iunie.

Apa este un factor important pentru dezvoltarea acestei specii, conopida violet nesuportând seceta.

Retete care contin Conopida mov (conopida violet):

Supa de cartofi Minestrone

Cartofi umpluti cu legume

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Ne puteți găsi pe Instagram Doftoria și pe Twitter Doftoria

Citeşte şi alte Articole