Comprese cu Bitter Suedez

comprese cu bitter suedez doftoria

Comprese cu Bitter Suedez

In funcție de dimensiunea locului suferind, se ia o bucată mai mare sau mai mică de vată sau celofibră, se umezește cu bitter suedez și se aplică pe porțiunea bolnavă, care a fost unsă înainte în mod obligatoriu cu untură de porc sau pomadă de filimică, pentru ca alcoolul să nu tragă grăsimea din piele. Se poate pune deasupra o bucată ceva mai mare de plastic, pentru a menaja lenjeria, iar abia apoi se leagă o cârpă caldă, eventual o fașă.

Compresa este lăsată să acționeze 2-4 ore în funcție de boală sau chiar peste noapte. După îndepărtarea ei, pielea se pudrează. Dacă apar totuși iritări ale pielii la persoanele mai sensibile, atunci compresele trebuie folosite timp mai scurt sau scoase din când în când. Persoanele alergice nu trebuie să utilizeze plasticul, ci vor lega direct cârpele peste bucata de vată sau celofibră.

Să nu se uite în nici un caz ungerea pielii cu grăsime înainte de aplicarea compresei! Dacă apar mâncărimi, ungeți locul cu pomadă de filimică. Cu aceste comprese nu este obligatoriu să stați la pat; dacă sunt bine fixate, se poate sta sau chiar umbla cu ele prin casă.