6 Tratamente naturiste simple cu coji de ouă

coji de ouă

Coji de ouă: 6 Tratamente naturiste cu coji de ouă

Coji de ouă: anumite tratamente naturiste cu coji de ouă se pot folosi în mai multe boli grave, precum: anemia, rahitismul, paradontoză, spasmofilie, fracturi, probleme la sudarea oaselor, osteoporoză, etc., dar înainte de a urma un tratament cu coji de ouă este bine să se consulte medicul personal.

Tratamente naturiste cu coji de ouă pentru slăbit și energie

Se știe că mierea luată împreună cu nuca este un tratament foarte bun pentru persoanele care vor să pună câteva kilograme în plus și nu pot. Iar în combinație cu coaja de ou și lămâie, este un impuls de energie, de sănătate și asigură calciul și minerale de care ai nevoie zilnic. Este bun atât în boli grave sau bătrânețe, cât și în convalescență sau în sarcină cu anemie. Este nevoie de 1 kg de nucă măcinată, 1 kg de miere polifloră, coajă de ou de la 10 ouă de țară, 100 ml alcool de 40 de grade, 2 lămâi. Se stoarce zeama de la cele 2 lămâi într-un borcan și se pune peste pulberea de la cojile de ouă. Se lasă la macerat 10 zile la loc întunecos și se amestecă o dată pe zi cu o lingură de lemn. După cele 10 zile se strecoară sucul din borcan cu ajutorul uni tifon. Sucul se amestecă cu 10 ouă bătute, apoi se lasă la macerat 5 zile, amestecând zilnic. Acest preparat se toarnă peste un borcan cu 1kg de miere și se lasă 3 zile la macerat, amestecând zilnic. Dacă se formează spumă, se înlătură. La final de adaugă alcoolul și se omogenizează. Se păstrează în borcane mici în frigider timp de o lună. Adulții vor lua o lingură de trei ori pe zi, iar copiii o linguriță de trei ori pe zi.

Tratamente naturiste cu coji de ouă care calmează simptomele gastritei şi ulcerului

Zdrobeşte cojile de la trei ouă. Ia un vârf de cuţit din pulberea de coji şi amestecă-l cu două linguri de zeamă de lămâie. Lasă amestecul la frigider 3-4 ore, până se înmoaie foarte bine cojile de ouă. Amestecă-le apoi cu 100 mililitri de lapte fierbinte. Consumă acest preparat de două ori pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, apoi înainte de culcare.

Tratamente naturiste cu coji de ouă care fortifică organismul şi curăţă sângele

În acest scop, foloseşte coji de ouă în felul următor: spală bine 5 ouă, zdrobeşte-le cojile şi introdu-le în 3 litri de apă. Păstrează preparatul în frigider o săptămână, după care poţi începe să consumi din el 2-3 pahare zilnic. Gustul poate fi ameliorat prin adăugarea de zeamă de lămâie.

Tratamente naturiste cu coji de ouă pentru doza ta de calciu zilnic

O rețetă foarte ușor de preparat se face zilnic cu un ou și suc de la o lămâie. Se ține 20 de zile cu pauză de 10 zile și se reia dacă este cazul. Se pune un ou de țară, crud și întreg, bine spălat într-o cană de cu seara. Peste se stoarce zeama de la lămâie și se lasă toată noaptea. Se ia tot ce rămâne pe fund, adică zeama de la lămâie cu calciul din coaja de ou. Oul se aruncă, iar zeama se consumă imediat, pe stomacul gol. De preferat să se amestece și o linguriță de miere. Mierea și lămâia ajută la asimilarea calciului în organism.

Tratamente naturiste cu coji de ouă pentru paradontoză, osteoporoză sau tulburări de creștere

Un amestec bun pentru paradontoză, sarcină și alăptare, osteoporoză sau tulburări de creștere, este mierea cu coaja de ou. Se spală bine cojile de ou, se lasă la uscat 2 zile, apoi se mărunțesc și se macină bine cu o râșniță de cafea, pentru a se face ca o făină. Se ia apoi o sticlă, care se va închide ermetic la final. Se pune o parte de coji de ouă, două părți de miere și o parte de suc de lămâie sau vin alb. Se amestecă bine și se toarnă în sticlă, se lasă la frigider 7 zile la macerat. Are valabilitate șase săptămâni. Se agită înainte de fiecare folosire și se ia cu apă sau ceai în timpul mesei, de trei ori pe zi. Se face 2-4 săptămâni și se reia după 1-2 săptămâni dacă mai este cazul.

Tratamente naturiste cu coji de ouă pentru glanda tiroidă

Spală bine 8 ouă şi pisează-le cojile. Adaugă peste cojile zdrobite zeama de la două lămâi şi introdu preparatul la frigider pentru câteva zile. În momentul în care cojile pisate s-au înmuiat foarte bine, scoţi recipientul de la frigider, strecori lichidul şi îl amesteci cu 1 litru de alcool şi 1 kilogram de miere. Mixtura se păstrează încă o săptămână înainte de a se consuma. Se administrează câte o linguriţă după fiecare masă.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Coji de ceapă: beneficii, tratamente și ceai de coji de ceapă

5 motive să bei ceai de coji de banane

5 modalități simple prin care poți separa albuşul de gălbenuş