Mănâncă mai multe ciuperci dacă vrei să eviți demența

Ciuperci demența doftoria

Ciuperci – demența

O dietă bogată în ciuperci poate ajuta la stoparea dementei, sugerează noi cercetări.

Un studiu efectuat pe 11 tipuri de ciuperci a constatat că acestea au stimulat substanța cenușie a creierului prin creșterea productivității unui produs chimic numit factor de creștere a nervilor, potrivit studiului, care a apărut în ediția din ianuarie a revistei Medicinal Food.

Constatările sugerează ca ciupercile pot îndeplini o funcţie de prevenire împotriva dezvoltării bolii Alzheimer.

Consumul regulat de ciuperci poate reduce sau întârzia dezvoltarea neurodegenerării legate de vârstă, a concluzionat profesorul Vikineswary Sabaratnam de la Universitatea Malaya din Kuala Lumpur.

Cu toate acestea, studiile clinice extinse pe animale şi oameni sunt justificate, ceea ce poate duce apoi la proiectarea de alimente funcţionale sau noi medicamente terapeutice pentru a preveni sau a atenua efectele bolilor neuro-degenerative.

Ciupercile medicinale şi rolul lor în organism