Cheaguri de sânge: remedii naturiste pentru prevenirea cheagurilor de sânge

cheaguri de sânge

Cheaguri de sânge

Cheaguri de sânge: remedii naturiste pentru prevenirea cheagurilor de sânge

Factorii de risc ce pot duce la formarea cheagurilor de sânge, numiți și trombi, variază în funcție de localizare. Astfel, cheagurile la nivelul venelor se pot forma în urma folosirii unor medicamente, precum anticoncepționalele sau în urma intervențiilor chirurgicale. Imobilizarea prelungită la pat, de asemenea, poate duce la formarea cheagurilor de la nivelul venelor.

În cazul trombilor formați la nivelul arterelor, factorii de risc cuprind afecțiunile cardiovasculare, diabetul, hipertensiunea arterială, precum și tutunul.

Cheagurile de sânge apar, cel mai frecvent, la nivelul mâinilor și al picioarelor și au ca simptome umflarea membrelor, roșeață, tulburări de vedere, dureri în piept.

Plante pentru a preveni cheagurile de sânge:

Cheaguri de sânge: Coada șoricelului reduce tensiunea

Ceaiul de coada șoricelului reduce tensiunea arterială și previne formarea de cheaguri de sânge, dar și a migrenelor. Frunzele plantei conțin flavonoide care ajută la dilatarea arterelor periferice. Ceaiul se face din trei frunze uscate de plantă la o cană de apă clocotită. Se infuzează timp de cinci minute. Se beau trei ceaiuri pe zi.

Cheaguri de sânge: Ghimbirul

Este adesea recomandat persoanelor care au un risc mare de a dezvolta cheaguri de sânge. Acesta poate fi consumat după mese și poate fi adăugat la preparatele pe care le consumi zilnic.

Cheaguri de sânge: Usturoiul reduce colesterolul

Este considerat un medicament natural pentru mai multe afecțiuni. Acesta previne formarea cheagurilor de sânge la nivelul picioarelor. De asemenea, reduce colesterolul și excesul de grăsime, care susțin formarea cheagurilor de sânge. Se recomandă consumul a trei căței de usturoi zdrobiți, pe zi.

Cheaguri de sânge: Prevenire

Pentru a reduce riscul formării cheagurilor de sânge fă mișcare, consumă multe lichide și adoptă un stil de viață sănătos.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Circulația deficitară a sângelui: cauze și remedii

Renunţarea la carne: riscuri pentru sănătate şi cu ce putem înlocui carnea