Top 10 cele mai scumpe alimente din lume

Cele mai scumpe alimente

Top 10 cele mai scumpe alimente din lume

Cele mai scumpe alimente din lume: dacă vrei să-ţi extinzi orizonturile în lumea cheltuielilor culinare, atunci ai putea începe cu câteva ingrediente din lista de mai jos. Am adunat unele dintre cele mai bizare, scandaloase şi, mai presus de toate, cele mai scumpe alimente din lume.

1. Sandwich-ul de platină – 200 $

Cel mai scump sandwich din lume este von Essen Platinum Club Sandwich, preparat cu cel mai fin piept de pui (poulet de Bresse, considerat a patra minune gastronomică a lumii!), şuncă, ouă de prepeliţă şi trufe albe. Se vinde în Cliveden, Berkshire şi costă aproape 200 de dolari.

2. Covrigii Bagel – 1000 $

Acest covrig, creat de Executive Chef Frank Tujague pentru New York Hotel Westin, este acoperit cu cremă de brânză din trufe albe şi Goji şi frunze de aur. Preţul este justificat mai ales dacă ţinem cont că printre ingrediente se numără trufele albe, alimentele cele mai scumpe din lume, eclipsate doar de caviar.

3. Cafeaua Kopi Luwak – 1000 $

Preţul cafelei Kopi Luwak este determinat nu doar de gustul apreciat ca fiind deosebit, ci şi de raritatea ei. Kopi Luwak este o specie de cafea care creşte într-un areal foarte restrâns, exclusiv în insula Sumatra (Indonezia), motiv pentru care recolta anuală este de doar 15 kilograme de cafea.

4. Şampania Perrier Jouet Belle Epoque Blanc de Blanc – 1500 $

Cea mai scumpă şampanie poartă numele de Perrier Jouet Belle Epoque Blanc de Blanc şi nu vechimea este cea care o face atât de preţuită, ci faptul că este produsă din struguri atent selecţionaţi şi vândută în sticle pictate manual. O astfel de sticlă costă 1,500 de dolari.

5. Carnea de vită Kobe – 2800 $

Carne de vită Kobe provine de la vacile hrănite cu bere şi masate cu mâna pentru a le asigura condiţii favorabile. Carnea este fragedă, gustoasă şi are o textură deosebită cu firişoare de grăsime distribuite incredibil de uniform ce îi conferă cărnii un aspect marmorat.

6. Ceaiul verde Tieguanyin – 3000 $

Cel mai scump ceai din lume vine din China, unde o singură ceaşcă din acest ceai verde – făcută din 2-3 frunze uscate – costă 15 dolari, iar preţul kilogram ajunge la suma de 3000 de dolari.

7. Pizza Royale 007 – 4200 $

Această pizza de 12 inch este ambalată cu unele dintre cele mai scumpe ingrediente alimentare din lume, cum ar fi homarul marinat în coniac, caviarul înmuiat în şampanie, sosul de roşii sunblush, somonul scoţian afumat, medalioane din carne de vânat, prosciutto şi oţet balsamic de epocă. În plus faţă de toate aceste ingrediente fine, este acoperită cu o cantitate semnificativă de 24 carate de fulgi de aur comestibili.

8. Pepenele verde Dansuke – 6.100 $

Aceşti pepeni verzi sunt un tip de pepene verde-negru cultivat doar pe insula nordică japoneză Hokkaido. Sunt consideraţi, de obicei, darul divinităţii datorită rarităţii lor extraordinare. Ei sunt mai grei decât pepenii verzi noi, americani, şi, „au un nivel diferit de dulceaţă”.

9. Whiskey Macallan Fine Rare Vintage – 38.000 $

Acest sortiment de whiskey este vechi de 30 de ani, iar, la nivel mondial, se găseşte în ediţie limitată, adică 85 de sticle. Cu siguranţă se bea cu moderaţie, mai ales că doar o sticlă ajunge să coste 38.000 de dolari!

10. Rom Wray & Nephew White Overproof – 53.000 $

Rar, şi cu siguranţă bun, acest rom distilat în 1940 este cea mai preţioasă licoare din categoria sa. O singură sticlă costă 53,000 de dolari.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria