Cearcăne: 9 sfaturi şi remedii pentru a combate cearcănele

cearcăne

Cearcăne: 9 sfaturi şi remedii pentru a combate cearcănele

Cearcănele reprezintă o problemă destul de frecvent întâlnită, având în vedere stilul de viaţă stresant cu care ne confruntăm mulţi dintre noi. Dieta nepotrivită este o cauză importantă care determină apariţia acestora. Trebuie să ştiţi că nici un tratament (cremă, gel, reţete naturiste) nu vor reuşi să vă scape definitiv de cearcăne. Însă este bine de ştiut că vă puteţi ajuta singuri pentru a le diminua.

Aveţi la îndemână câteva soluţii simple, însă trebuie să fiţi perseverenţi, deoarece efectele vizibile nu apar imediat, ci în timp. Fiţi foarte atent la ceea ce aplicaţi pe pielea din jurul ochilor, deoarece această porţiune este foarte sensibilă, iar substanţele nepotrivite pot fi foarte dăunătoare.

  • 1 – 8 ore de somn – trebuie să începeţi să conştientizaţi importanţa pe care o are somnul asupra refacerii organismului.
  • 2 – beţi multe lichide – cel puţin 2 litri de apă pe zi vă vor menţine pielea perfect hidratată şi elastică.
  • 3 – o dietă echilibrată – acordaţi atenţie deosebită produselor lactate, precum şi legumelor şi fructelor proaspete. Alimentele bogate în fier sunt indicate în lupta împotriva cearcănelor.
  • 4 – sucul de cartofi – conţine agenţi care au proprietatea de a lumina pielea afectată de cearcăne. Aşadar, este foarte indicat să tamponaţi această zonă cu suc de cartofi şi să lăsaţi să acţioneze timp de 20 de minute.
  • 5 – castraveţii – răzuiţi mărunt, împreună cu sucul lor sunt deosebit de folositori în situaţia de faţă. Aplicaţi-i pe cearcăne şi lăsaţi timp de acţionare 20 de minute.
  • 6 – ceaiul reduce cearcănele şi ajută ochii umflaţi. După ce vă preparaţi un ceai, puteţi lăsa frunzele în apă şi băgaţi totul la congelator (eventual într-un recipient special) pentru a obţine cuburi de gheaţă. Ţineţi cuburile de gheaţă pe ochi (deasupra unei dischete demachiante) timp de 20 de minute.
  • 7 – mare atenţie la soare! Purtaţi ochelarii de soare pentru a oferi o protecţie eficientă ochilor. Pentru orice siguranţă mai aplicaţi pe cearcăne şi o loţiune cu factor de protecţie foarte ridicat;
  • 8 – mască cu lapte praf şi miere – amestecaţi o linguriţă de lapte praf cu o linguriţă de miere de albine. Aplicaţi această compoziţie peste cearcăne şi lăsaţi să acţioneze timp de 15-20 de minute;
  • 9 – înainte de somn, aplicaţi o cremă sau un gel pentru cearcăne. Însă, ar fi mai indicat să nu-l lăsaţi să acţioneze până dimineaţa

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

3 remedii pentru ochi obosiți

Alimente nutritive pentru ochii sănătoși

Cum îți protejezi ochii de lumina albastră (smartphone, tabletă, calculator)