Ceara de albine remedii naturiste

Ceara de albine remedii naturiste

Ceara de albine remedii naturiste

Ceara de albine are numeroase beneficii despre care multe dintre noi nu ştim. Aplicată extern prin încălzire sau în combinaţie cu diferite uleiuri, ceara de albine s-a dovedit a fi o sursă sigură de sănătate şi frumuseţe.

Ceara de albine este de consistenţă lichidă în momentul secretării, devenind în contact cu aerul solidă, de culoare alb gălbuie, moale, plastică, foarte uşor lipicioasă.

Ceara de albine remedii naturiste: Tratează acneea

Ceara de albine ajută la vindecarea pielii şi ţine sub control erupţiile de la nivelul tenului, asigurându-ţi un aspect mereu proaspăt şi curat. Conţine o cantitate importantă de vitamina A, eficientă în ameliorarea acneei.

Mai mult de atât, ceara de albine are efect emolient, de catifelare a pielii, menţinându-i o textură fină după eliminarea acneei.

Ceara de albine remedii naturiste: Hidratează pielea

Fiind bogată în vitamina A, ceara contribuie la dezvoltarea normală a celulelor şi la reconstrucţia lor atunci când sunt lezate.

Foloseşte ceara de albine la îngrijirea mâinilor, a coatelor şi a călcâielor, preparând acasă un remediu naturist după următoarea reţetă.

Topeşte 120 de ml de ulei de migdale dulci împreună cu 30 de g de ceară de albine, ia vasul de pe foc şi adaugă 60 de ml de apă distilată, apoi amestecă bine.

La final, adaugă ulei de vitamina E şi ulei de lavandă, câte 10 picături din fiecare, amestecând continuu până la răcire.

Ceara de albine remedii naturiste: Îngrijeşte buzele

Ceara de albine poate fi un bun balsam de buze, datorită emolienţior din compoziţie. Îţi poţi face singură un balsam natural de buze amestecând ceara de albine cu ulei de vitamina E, ulei de cocos, miere şi ulei esenţial.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Mierea Manuka: proprietăți și beneficii

Terapii cu miere: beneficii și utilizări

Mierea! Avantaje și dezavantaje! Miere vs. Zahăr!

10 Motive pentru un pahar de miere cu lămâie în fiecare zi

11 motive să îți începi ziua cu o linguriță de miere