Ceaiuri sedative

Ceaiuri sedative

Ceaiuri sedative

Stresul zilnic te poate afecta foarte tare și organismul tău are nevoie de o pauză de la stimulii care te îmbătrânesc prematur și te îmbolnăvesc.

Oscilațiile meteorologice pot provoca crunte dureri de oase, dar și amețeli puternice, oboseala, insomnie, irascibilitate, lipsa chefului de viată, o stare de lehamite, situație destul de neplăcută care, de multe ori, poate duce până în pragul depresiei.

Leacurile de care ai nevoie sunt ceaiurile medicinale, oricând la îndemână, care sunt ieftine, nu dau dependentă și niciodată nu au reacții adverse.

Ceaiuri sedative: Lavandă

Levănțica are o aromă delicioasă, care poate fi folosită în alimente, ca condiment, în prăjituri, ca aromă naturală delicată, sau în ceaiuri, pentru efectul calmant.

Aroma de lavandă ajută în sine la relaxare și calmarea nervilor, de aceea se poate pune în amestecuri aromatice pentru cameră (dormitor) sau în așternuturi pentru un somn plin de vise frumoase.

Ceaiuri sedative: Sunătoare

Ceaiul de sunătoare are atât de multe beneficii pentru organism: ajută împotriva arsurilor gastrice, calmează nervii, reduce stresul și ajută în lupta cu depresia.

Deși este mai cunoscut pentru efectele împotriva depresiei sau problemelor hepatice, ceaiul de sunătoare este un bun anxiolitic natural, adică reduce stresul și anxietatea.

Ceaiuri sedative: Passiflora

Ceaiul de passiflora a avut efecte asemănătoare medicamentelor calmante din gama benzodiazepine (valium, diazepam) într-o serie de teste clinice.

Floarea pasiunii are efect antispasmodic, deci ajută oamenii cu boli nervoase care dau tresăriri musculare.

În plus, detensionează nervii și induce o stare de somnolență și relaxare, care sprijină un somn sănătos și odihnitor.

Ceaiuri sedative: Mușețel

Clasicul ceai de mușețel este foarte eficient pentru stările de surescitare, anxietate, dar mai ales pentru relaxarea țesutului muscular încordat.

Ceaiuri sedative: Mentă

Ceaiul de mentă cu mușețel este și mai eficient dacă planta folosită este mentha piperita (izmă bună), deoarece aceasta conține și mentol și camfor.

Aceste două substanțe ajută mușchii să se relaxeze, te scapă de dureri de cap, anxietate și stres psihic.

Nimic nu este mai plăcut decât senzația dată de o ceașcă de ceai servită pe canapea, seara, după o zi grea de muncă.

Încearcă aceste ceaiuri relaxante și sedative și bucură-te de momente de pace și liniște alături de cei dragi, o carte bună sau un film interesant.

Ceaiuri sedative: Valeriană

Dacă ai probleme cu somnul, și valeriana îți poate fi de un real folos. Rădăcina de valeriană calmează hiperexcitabilitatea nervoasă și are acțiune sedativă.

Ceaiuri sedative: Păducel

Păducelul, un sedativ de excepție, acționează asupra sistemului nervos central, atenuând nervozitatea, palpitațiile.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole din categoria Ceaiuri