Ceaiuri pentru inimă

Ceaiuri pentru inimă

Ceaiuri pentru inimă

Principalele specii de plante medicinale, cu rol în tratamentele aritmiilor, intervin în reducerea frecvenţei pulsului şi cu acţiuni antispastice şi sedative asupra tulburărilor neuro-vegetative care dereglează ritmul cardiac, palpitaţii şi nevrozele cardiace.

Se administrează sub formă de infuzii, decocturi sau tincturi în momentul crizelor, de preferat seara la culcare.

Ceaiuri pentru inimă: Păducelul

infuzie dintr-o linguriţă de amestec de flori, frunze şi fructe uscate la 200 ml apă în clocot; se infuzează 10 minute şi se bea o cană pe zi, fracţionată în 3-4 reprize, cu efect de completare a tratamentului medicamentos;

tinctură din 20-30 g flori şi frunze puse la macerat timp de 7-8 zile în alcool 70O; se strecoară şi se iau câte 15-20 de picături, de trei ori pe zi;

pulbere din flori şi frunze uscate şi măcinate, din care se ia câte un vârf de cuţit pe zi, ce se ţine sub limbă.

Aceste forme de tratament dau bune rezultate în tulburările de ritm cardiac, în eliminarea extrasistolelor şi a palpitaţiilor şi în înlăturarea acceselor de tahicardie paroxistică, fiind folosite în cure ce durează până la dispariţia aritmiilor.

Ceaiuri pentru inimă: Talpa-gâştei

infuzie dintr-o linguriţă herbă uscată şi mărunţită la 250 ml apă clocotită; se infuzează 5 minute şi se beau două ceaiuri neîndulcite pe zi (dimineaţa şi seara), timp de o săptămână, având efecte calmante în afecţiunile cardiace, perturbate de stresuri şi supărări;

tinctură din 20 g herbă uscată, macerată timp de 7-8 zile în alcool 70O; se strecoară şi se iau câte 20-30 de picături, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese.

Are efect de înlăturare a stărilor de excitaţie cerebrală, produce relaxarea musculaturii netede a cordului şi a vaselor şi reglează presiunea sanguină.

Ceaiuri pentru inimă: Degeţel roşu

tinctură glicero-alcoolică din care se iau câte 10-15 picături pe zi, timp de 2-3 zile, urmate de un regim de întreţinere cu 3-5 picături pe zi, având acţiune cardiotonică, indicată în fibrilaţie şi insuficienţă cardiacă.

Ceaiuri pentru inimă: Valeriana

infuzie dintr-o linguriţă de rădăcini uscate şi măcinate la 250 ml apă clocotită; se lasă vasul acoperit 15 minute şi se bea o cană în cursul zilei, fracţionată în 2-3 reprize, având efecte sedative, mai ales în palpitaţii;

tinctură din 20 g rădăcini uscate, macerate în alcool 70O timp de 8 zile; se iau câte 15-20 de picături de 2-3 ori pe zi;

pulbere din rădăcini uscate şi măcinate din care se ia câte un vârf de cuţit, de 3 ori pe zi;

Ceaiuri pentru inimă: Saschiu

infuzie dintr-o linguriţă herbă uscată la 250 l apă clocotită; se infuzează 10-15 minute şi se beau pe parcursul unei zile, având acţiuni în diminuarea ritmului cardiac, reducerea hipertensiunii arteriale şi în oxigenarea creierului.

Ceaiuri pentru inimă: Unguraşul

infuzie din 1-2 linguriţe herbă uscată la 250 ml apă în clocot, care se infuzează 15-20 de minute; se beau câte 2-3 căni pe zi, având efecte pozitive în reglarea ritmului cardiac;

Apiterapia recomandă maceratul din miere de albine şi propolis, cu adaos de usturoi, care se consumă una-două luni pe trimestru.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole din categoria Ceaiuri