Cele mai bune ceaiuri pentru frig

Ceaiuri pentru frig

Ceaiuri pentru frig

Ceaiurile aromate pun sângele în mișcare, te vitaminizează și alungă amorțeala. Iarna, frigul îți intră în oase și își paralizează orice inițiativă, dându-ți o senzație permanentă de disconfort și oboseală.

Ceaiuri pentru frig: Măceșele te vitaminizează (Infuzia de Măceșe)

Măceșele conțin de 10 ori mai multă vitamina C decât lămâile, fiind un excelent tonic pentru organism. Pentru a întări sistemul imunitar și a distruge germenii responsabili de apariția virozelor, bea în fiecare zi câte 2 căni de ceai de măceșe.

Ai nevoie de:

  • 4 lingurițe fructe uscate (fără mustăți și fără semințe)
  • 550 ml apă
  • miere, după gust

Fierbi fructele în apă 2-6 minute, apoi strecori. După ce ceaiul s-a răcorit puțin, îl poți îndulci cu miere. Evită să folosești lingurițe din inox, ca să păstrezi intacte proprietățile vitaminei C.

Ceaiuri pentru frig: Scorțișoara stimulează circulația

Dacă te numeri prntre persoanele cărora le este mereu frig iarna, atunci este recomandat să bei zilnic ceai de scorțișoară. Acesta crește temperatura corpului și alungă frisoanele, deoarece are proprietatea de a dilata vasele de sânge și de a îmbunătăți circulația sangvină. S-a observat că mirosul de scorțișoară stimulează capacitatea de concentrare!

Ai nevoie de:

  • 1 baton scorțișoară
  • 250 ml apă fierbinte

Rupi batonul de scorțișoară bucăți, torni peste el apa, acoperi vasul și lași la infuzat 10 minute. Strecori și bei câte o cană de ceai fierbinte pe zi, atunci când îți este frig.

Ceaiuri pentru frig: Busuiocul dă energie (Ceai de Busuioc Sfânt)

Stările de letargie și oboseala nejustificată sunt comune în rândul persoanelor care resimt lipsa razelor soarelui. Pentru a energiza organismul, bea ceai de busuioc. Lichidul are și efect antimicrobian.

Ai nevoie de:

  • 1-2 lingurițe busuioc uscat
  • 300 ml apă

Torni apă clocotită peste busuioc, acoperi vasul și lași la infuzat cinci minute. Strecori și bei câte o cană de ceai în fiecare dimineață, după micul dejun. Așteaptă 5-10 minute, ca să se răcească ceaiul, înainte de a îndulci cu miere.

Ceaiuri pentru frig: Merele combat răceala (Ceai de mere)

Aromatele mere sunt un aliat în lupta cu răcelile și simptomele asociate acesteia. Ceaiul din coji de mere alină durerile în gât, scad febra și te ajută să ai un somn odihnitor.

Ai nevoie de:

  • 50 g coji de mere uscate
  • 300 ml apă

Fierbi cojile de mere în apă 5- 6 minute, apoi strecori și bei câte o cană de ceai, cât mai cald, de 3 ori pe zi.

Senzația de mâini și picioare reci, care se intensifică în perioada rece, este dată de circulația deficitară periferică. Pentru a îmbunătăți circulația sangvină, pune o linguriță de ghimbir ras în 250 ml apă clocotită, așteaptă 10 minute, strecoară și bea 3 căni pe zi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole din categoria Ceaiuri