Ceaiuri pentru dureri de stomac

Ceaiuri pentru dureri de stomac

Ceaiuri pentru dureri de stomac

Deși o durere de stomac nu înseamnă neapărat că te confrunți cu o afecțiune gravă, nu înseamnă că ar trebui să neglijezi semnele pe care ți le transmite organismul tău.

Este important să cunoști factorii care pot sta la baza afecțiunii pentru a lua măsurile adecvate.

Simptomele și cauzele durerii abdominale sunt numeroase și diverse, dar cele mai întâlnite le puteti găsi aici – dureri de stomac.

Ceaiuri pentru dureri de stomac: Ceai de mușetel

Ceaiul din flori de mușetel calmează spasmele dureroase de la nivelul stomacului, având actiune antiimflamatoare și cicatrizantă.

In plus, combate arsurile stomacale și îti oferă o stare de liniște interioară, ceea ce este foarte important, deoarece stresul este una dintre cauzele principale care provoacă dureri în această zonă.

Ceaiuri pentru dureri de stomac: Ceai de mentă

Si din frunzele de mentă se poate obtine unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru stomac, în special dacă durerile sunt cauzate de flatulentă (gaze acumulate în exces).

Dupa doar o cană de ceai, durerile abdominale se vor diminua, stomacul se va calma, iar simptomele dispepsiei (indigestie) vor dispărea treptat.

Ceaiuri pentru dureri de stomac: Ceai de lemn dulce

Un alt ceai pentru stomac este și cel preparat din rădăcină de lemn dulce.

Acesta are rol de pansament gastric, fiind indicat și în durerile provocate de anumite afectiuni mai grave, cum ar fi ulcerul.

De asemenea, ceaiul din lemn dulce este ideal dacă ai arsuri gastrice, reflux gastro esofagian și indigestie, având proprietăti cicatrizante, calmante, regenerante și antiimflamatoare.

Ceaiuri pentru dureri de stomac: Ceai de lavandă

Lavanda este recunoscută pentru proprietătile ei calmante atât la nivel fizic, cât și la cel psihic, recomandată pentru momentele când ești balonată și ai acumulat gaze intestinale, dar și atunci când ai arsuri stomacale.

Poti prepara ceai de lavandă și pentru bebeluși, mai ales dacă au probleme cu colicii.

Consuma-l pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de mesele principale ale zilei.

Ceaiuri pentru dureri de stomac: Ceaiul de păpădie

Ceaiul de păpădie ajută digestia, având un ușor efect laxativ, fiind util în tratamentele pentru combaterea constipatiei cronice.

In plus, păpădia ajută la eliminarea toxinelor din organism și curătă pielea de eczeme și acnee.

De asemenea, păpădia este o plantă utilă și în momentele în care te confrunti cu diaree și crampe abdominale.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook DoftoriaN

Citeşte şi alte Articole din categoria Ceaiuri