Ceaiuri pentru diabet și colesterol

ceaiuri pentru diabet si colesterol

Ceaiuri pentru diabet și colesterol

Ceaiuri pentru diabet și colesterol: diabetul apare atunci când organismul devine incapabil să utilizeze glucoza (o glucidă), ca sursă de energie. Aceasta se acumulează în sânge, în loc să fie absorbită de celule, provocând astfel hiperglicemii.

Ceaiuri pentru diabet: ceaiurile din plante antidiabetice te pot ajuta să reglezi glicemia din sânge și să ții diabetul sub control.

Ceaiuri pentru diabet și colesterol:

  • Ceaiuri pentru diabet și colesterol: anghinarea reglează colesterolul

Anghinarea este o plantă diuretică, hipoglicemiantă ce conține vitamina C, magneziu și fosfor. La fel ca și păpădia, anghinarea conține insulină, ce ajută la reglarea nivelului de glicemie şi colesterol din sânge. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă uscată, la o cană cu apă clocotită. Se bea de 2 ori pe zi, timp de o lună.

  • Ceaiuri pentru diabet și colesterol: urzica are efect detoxifiant

Urzica este folosită pentru conținutul său bogat în vitaminele A, B, C și K, fiind o sursă de proteine, fier, magneziu şi alte minerale esenţiale pentru organism. Pe lângă faptul că este un puternic detoxifiant, urzica este un adjuvant în diabetul zaharat. Ceaiul de urzică se prepară dintr-o lingură de frunze uscate, la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzataproximativ 15 minute, după care se strecoară. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

  • Ceaiuri pentru diabet și colesterol: frunzele de nuc scad concentrația de glucoză

Frunze de nuc: ajută la reglarea glicemiei, scad tensiunea arterială, curăță sângele de toxine, tonifică organismul și calmează sistemul nervos. Sunt recomandate diabeticilor deoarece conțin principii care ajută la scăderea concentrației de glucoză din sânge. Ceaiul se prepară dintr-o lingură de plantă, la o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10-15 minute. Se beau 2 căni pe zi.

  • Ceaiuri pentru diabet și colesterol: păpădia protejează vasele sangvine

Păpădia este o sursă importantă de calciu, potasiu, fier, conține vitaminele A, B, C și D, precum și insulină. Planta reduce glicemia și protejează vasele de sânge. Ceaiul se prepară prin infuzie sau decocție, dintr-o linguriță de plantă mărunțită la 250 g apă clocotită. Amestecul se lasă la infuzat 10 minute. Trei căni pe zi sunt de ajuns în cazul diabeticilor. Frunzele tinere se consumă sub formă de salată, făcând parte din cura de primăvară.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria