Ceaiuri care te răcoresc în zilele de caniculă

ceaiuri care te răcoresc

Ceaiuri care te răcoresc în zilele de caniculă

Ceaiul nu se bea doar când eşti bolnav sau doar în zilele reci de iarnă, la gura sobei. Se poate bea foarte bine şi vara, doar ai nevoie de multă hidratare! Călduţ sau rece, combinat cu miere, lămâie şi asezonat cu mentă, poate fi cana ta de savoare inclusiv în zilele caniculare.

  • Ceaiuri care te răcoresc: Ceai Verde

Unul dintre cele mai bune ceaiuri este cel verde. Conţine antioxidanţi din belşug, încetineşte procesul de îmbătrânire, scade colesterolul şi tensiunea arterială, ţine locul cafelei de dimineaţă, taie pofta de mâncare şi e cel mai recomandat în curele de slăbire.

Un alt ceai răcoros este cel de mentă. El ajută şi digestia, ameliorează durerile de cap şi pe cele menstruale, e bun când îţi este greaţă sau dacă ai sindromul colonului iritabil, indigestie.

Răcoritor şi reconfortant este şi ceaiul de rozmarin. Poţi să combini acest ceai, pentru un plus de gust, după preferinţe, spre exemplu cu hibiscus, ceai verde, măceşe etc.

  • Ceaiuri care te răcoresc: Ceai de Salvie sau Ceai din Frunze de Nuc

Celor care transpiră mult le recomandăm ceaiul de salvie sau din frunze de nuc. Au efect antisudorific, fără efecte adverse. Cel din frunze de nuc se prepară dintr-o linguriţă de plantă la 200 ml de apă, care se lasă la infuzat.

Mai poţi bea decoct din scoarţă de salcie sau de stejar. Ceaiurile de fructe sunt aromate, vitaminizante şi în ton cu natura.

Acum, vara, în zilele caniculare, vei aprecia un ceai de fructe de pădure, afine, caise, zmeură. Nu conţin cofeină şi pot fi băute în orice moment al zilei.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte articole:

Ceaiuri pentru zile geroase

Cum se prepară corect ceaiul (infuzie, macerat, amestec)

Beneficii şi contraindicaţii ale ceaiului