Ceaiuri antidiabetice

Ceaiuri antidiabetice

Ceaiuri antidiabetice

Diabetul este o boală meolică de natură endocrină (datorită insuficientei pancreasului endocrin);

caracterizată printr-o eliminare abundentă de urină și creșterea concentrației glucozei în sânge ( hiperglicemie – despre diabet ), cu apariția ei în urină (glicozurie).

Ceaiuri antidiabetice

Rețete preparate acasă

A. Fructe de Fasole (Fnictus Phaseoli sine semine) 30 g

Frunze de Urzică (Foiium Urticae) 10 g

Frunze de Mesteacăn (Foiium Betulae) 20 g

Frunze de Afin (Foiium Myrtilli) 60 g

Uz intern: infuzie dintr-o lingură de amestec, la o cană (250 ml) cu apă. Se beau 2-3 ceaiuri călduțe pe zi, înainte de mese.

Ceaiuri antidiabetice

B. Fructe de Fenicul (Fructus Foeniculi) 5 g

Fructe de Coriandru (Fructus Coriandri) 5 g

Fructe de Ienupăr (Fructus Juniperi) 10 g

Frunze de viță de vie (Foiium tis idaeae) 20 g

Frunze de Podbal (Foiium Farfarae) 20 g

Semințe de In (Semen Lini) 40 g

Uz intern: infuzie dintr-o lingură de amestec, la un pahar cu apă (200 ml). Se beau 2-3 pahare cu ceai cald, înainte de fiecare masă.

Ceaiuri antidiabetice

C. Fructe de Ienupăr (Fructus Juniperi) 20 g

Fructe de Fasole (Fnictus Phaseoli sine semine) 30 g

Frunze de Afin (Foiium Myrtilli) 40 g

Uz intern: infuzie dintr-o lingură de amestec, la o cană cu apă (250 ml). Se beau 2-3 cești de ceai călduț pe zi, înainte de mese.

Ceaiuri antidiabetice

D. Fructe de Fasole (Fnictus Phaseoli sine semine) 60 g

Frunze de Afin (Foiium Myrtilli) 40 g

Uz intern: infuzie din 2 linguri de amestec, la o jumătate litru de apă. Se beau 2-3 căni pe zi, înaintea fiecărei mese.

Ceaiuri antidiabetice

E. Fructe de Fasole {Fructus Phaseoii sine semine) 20 g

Uz intern: decoct din 2 linguri de fructe, la 2 căni cu apă; se fierbe până scade la o cană. Se bea o ceașcă cu ceai, cu o jumătate de oră înaintea meselor.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citeşte şi alte Articole din categoria Ceaiuri

Beneficii şi contraindicaţii ale ceaiului

Cum se prepară corect ceaiul (infuzie, macerat, amestec)

10 motive pentru care ceaiul ar trebui consumat zilnic