Ceaiuri antiasmatice pentru probleme de respirație

Ceaiuri antiasmatice

Ceaiuri antiasmatice

Astmul este o afecțiune a aparatului respirator caracterizata prin greutate în respirație, din cauza spasmelor mușchilor bronhiolelor.

Ceaiuri antiasmatice:

Coada șoricelului, frunze de podbal, flori de nalba și flori de levănțică, din fiecare câte 25 de grame. Se prepară un decoct dintr-o lingură din acest amestec, la o cană cu apă (250 ml). Se beau 2-3 căni pe zi.

Flori de ciuboțica cucului – 15 g, rădăcini de ciuboțica cucului – 10 g, frunze de podbal – 30 g, semințe de în – 30 g. Se prepară infuzie dintr-o lingură și jumătate din acest amestec, la o cană (250 ml) cu apă. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Rădăcină de valeriană -10 g, frunze de mentă -10 g și coada șoricelului – 30 g. Se prepară o infuzie dintr-o linguriță de amestec, la o cană cu apă (250 ml). Se lasă 15 minute și apoi se strecoară. Se bea, de 3 ori pe zi, câte o ceașcă de ceai.

Cimbru de cultură și frunze de vâsc, câte 10 g. Se prepară macerat la rece, timp de 6-8 ore, dintr-o lingură din amestec, la o cană (250 ml) cu apă. Se beau 1-3 ceaiuri pe zi.

Flori de soc, frunze de vâsc, frunze de pătlagină și trei-frați-pătați, câte 10 grame din fiecare plantă. Se prepară un macerat la rece, timp de 6-8 ore, dintr-o lingură din amestec la 250 ml de apă. Se beau 2-4 ceaiuri călduțe pe zi.

Cimbru de cultură – 25 g, cimbrișor de câmp – 20 g, frunze de nalbă – 20 g, rădăcină de lemn dulce – 20 g, frunze de podbal – 10 g, semințe de fenicul 10 g. Se prepară infuzie dintr-o lingură de amestec, la o cană cu apă (250 ml). Se beau 2-3 căni de ceai cald pe zi.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Vezi şi categoria Ceaiuri