10 motive pentru care ceaiul ar trebui consumat zilnic

Ceaiul consumat zilnic doftoria

Ceaiul consumat zilnic. Aceasta ar fi deviza noastră. Iată 10 motive pentru care ceaiul ar trebui consumat zilnic:

1. Ceaiul este hidratant pentru organism (nu același lucru îl putem spune despre cafea, care deshidratează).

2. Consumul de ceai ar putea contracara unele dintre efectele negative ale fumatului și ar putea chiar să diminueze riscul de cancer pulmonar.

3. Ceaiul verde este indicat pentru a îmbunătăți densitatea și forța minerală osoasă.

4. Ceaiul poate stimula rezistența la efort. Oamenii de stiință au descoperit că antioxidanții din extractul de ceai verde cresc capacitatea organismului de a arde grăsimile, ceea ce determină o rezistență musculară îmbunatațită.

5. Consumul de ceai ar putea ajuta la reducerea riscului de atac de cord. Ceaiul ar putea ajuta și la protecția împotriva bolilor cardiovasculare și degenerative.

6. Ceaiul ar putea oferi protecție împotriva razelor ultraviolete. Ceaiul verde poate acționa ca o loțiune de protecție solară.

7. Ceaiul ar putea fi un agent eficient în prevenirea și tratarea bolilor neurologice (Alzheimer). Polifenolii din ceaiul verde pot ajuta la menținerea părților din creier care ajută la învățare și memorie.

8. Ceaiul ar putea fi benefic pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Studiile sugerează că compușii din ceaiul verde ar putea ajuta diabeticii să proceseze mai bine zaharurile.

9. Antioxidanții din ceai ar putea ajuta să protejeze împotriva cancerului, inclusiv a cancerului de sân, colon, piele, plămân, esofag, stomac, intestin subțire, pancreas, cancer de ficat, ovarian și de prostată.

10. Consumul regulat de ceai a fost asociat cu un risc redus de boală Parkinson la bărbați și femei.