Ceai Rooibos: motive pentru care ar trebui să-l consumați

Ceai Rooibos doftoria

Ceai Rooibos: motive pentru care ar trebui să-l consumați

1. Poate scuti problemele digestive
Mulți oameni care consumă dieta standard occidentală suferă de o varietate de afecțiuni digestive care nu sunt nici măcar auzite în alte părți ale lumii. Sistemul digestiv este în special susceptibil la o gamă largă de probleme care se agravează datorită unei diete a alimentelor procesate. Dar datorită nivelului ridicat de flavonoide al acestui ceai, în special quercetin, are capacitatea de a încuraja digestia mai sănătoasă și susține întregul sistem digestiv în mai multe moduri. Rooibos poate ajuta la ameliorarea diareei și crampe, greața, stomac dureros și indigestie, reducerea inflamației și alergiilor. Se crede, de asemenea, că ameliorează colicul la copii, și că este complet lipsit de cofeină, este, de asemenea, sigur pentru ei de a consuma.
Desigur, pe lângă ceaiul rooibos, este de asemenea important să evitați alimentele procesate și să vă concentrați asupra unei alimentații care constă din mai multe alimente întregi proaspete.Este incredibil de eficient pentru ameliorarea problemelor cronice digestive cum ar fi diaree, constipație și dureri abdominale, datorită compușilor săi multipli, care asigură proprietăți antispastice care împiedică aceste probleme.

2. Rooibos îmbunătățește somnul
Ceaiul Rooibos este, de asemenea, considerat a fi un remediu sigur și eficient pentru insomnie. Adulții care suferă de insomnie la un moment dat în viața lor, și în timp ce există multe motive care stau în spatele acesteia, cum ar fi stresul, prea multa cofeina și bolile care stau la baza. Dacă aveți probleme cu somnul, vă puteți îmbunătăți calitatea de odihnă consumând mai mult din acest ceai.
Deoarece ceaiul nu are cofeina, dar conține un conținut ridicat de minerale, inclusiv magneziu, calciu, mangan, zinc și fier, se știe că încurajează calmul și relaxarea, reduce tulburările de somn. Cercetările publicate în Jurnalul European de Neurologie au arătat că, în timpul celor mai profunde nivele de somn, nivelurile de calciu sunt, de asemenea, mai mari. Potrivit lui William Sears, creierul folosește calciu pentru fabricarea hormonului de dormit, melatonina, care sporește calitatea somnului. Alte studii au arătat că un deficit de magneziu poate duce, de asemenea, la insomnie cronică. Magneziul, denumit și tranchilizant al naturii, are un efect calmant asupra sistemului nervos care promovează un somn mai bun. Prin savurarea ceaiului rooibos înainte de culcare, veți furniza corpului dumneavoastră cantitatea necesară de calciu și magneziu pentru o odihnă mai liniștită.

3. Poate ajuta eforturilor de scădere în greutate
Rooibos conține un număr de compuși care sunt cunoscuți pentru a arde grăsimea de pe abdomen, inclusiv polifenoli, antioxidanți și flavonoide, motiv pentru care este excelent pentru oricine încearcă să piardă în greutate. Dacă te-ai săturat să bei ceai negru sau verde, optați pentru rooibos. Nutrienții ceaiul luptă împotriva obezității și a descoperit că provoacă leptina să crească. Leptina este un hormon care semnalizează sațietate. Aceasta a împiedicat, de asemenea, formarea de noi celule de grăsime și a condus la existența grăsimilor care urmează să fie metabolizate mai repede.

4. Veți avea un ten mai clar și mai frumos
Acest ceai conține de asemenea alfa hidroxid care se găsește în mod obișnuit în produsele de cosmetică scumpe pentru a promova pielea mai sănătoasă. De asemenea, poate ajuta la vindecarea eczemelor, a psoriazisului, a erupțiilor cutanate, precum și a durerii și a arsurilor solare. Doar aplicați o pungă de ceai proaspăt preparată și răcită în zonele afectate pentru a calma și vindeca inflamația, relaxați-vă și lăsați-o să acționeze la locul de vindecare, beți o ceașcă în același timp pentru dublarea efectelor. În Africa de Sud, multe dintre produsele de îngrijire a pielii pe rafturile magazinelor prezintă rooibos ca unul dintre ingrediente.

5. Susține o inimă sănătoasă
Flavonoidele puternice din rooibos ajută de asemenea la reglarea tensiunii arteriale și la creșterea stabilității arterelor capilare. Acest lucru are ca rezultat o reducere a coagulării colesterolului și a cheagurilor de sânge, diminuând șansele de atac de cord și boli cardiace. De asemenea, conține un antioxidant puternic cunoscut sub numele de chrysoeriol, care poate îmbunătăți circulația prin prevenirea activității unei enzime cunoscute a declanșării bolilor cardiovasculare. Ceaiul rooibos poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale ridicate, ajutând la reglarea hormonilor secretați de glanda suprarenală. Acest lucru poate fi foarte important pentru cei cu diabet zaharat, deoarece una dintre complicațiile sale comune este ateroscleroza, care determină inflamația și întărirea arterelor datorită nivelurilor mai ridicate ale zahărului din sânge. Două componente găsite în ceaiul rooibos, aspalatina și nothofagina, asigură efecte puternice asupra inflamației întregului sistem vascular și se crede că sunt esențiale pentru tratarea posibilelor complicații ale diabetului asociat cu inima.

6. Reducerea riscului de cancer
Consumul de ceai rooibos poate ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer, datorită pigmentului pe care îl conține, quercetin. Mulți doctori o prescriu într-un supliment pentru a trata cancerul, deoarece este capabil să suprime creșterea tumorilor maligne prin oprirea proceselor implicate în mutația celulară. Unele studii au demonstrat o legătură între consumul de ceai rooibos și reducerea substanțelor chimice cauzatoare de cancer, datorită nivelului ridicat de antioxidanți, dintre care unele au proprietăți anti-mutagene (anti-cancer), inclusiv quercetin, ceea ce înseamnă că acestea pot protejează celulele și ADN-ul împotriva daunelor și ajută la prevenirea apariției cancerului.

7. Sprijinirea oaselor mai puternice
După cum sa menționat, rooibos conține minerale ca calciu și mangan, iar aceste minerale ajută la susținerea oaselor mai puternice. De fapt, unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale tuturor tipurilor de ceai este îmbunătățirea rezistenței osoase. Osteoblastele sunt celule care produc mase osoase, ceea ce înseamnă că activitatea crescută în aceste celule duce la oase care sunt mai puternice, mai dense și mai sănătoase. Dincolo de beneficiile generale ale tuturor ceaiurilor, ceaiul rooibos este un punct de plecare pentru sănătatea oaselor datorită celor două flavonoide specifice, orientinei și luteolinei. Experții spun că acest lucru este important deoarece ceaiul nu conține cafeină, astfel încât acesta poate fi administrat pacienților care nu pot consuma în mod obișnuit ceaiuri tradiționale, cafeină.

8. Ajută la absorbția fierului
Spre deosebire de majoritatea ceaiurilor negre, rooibosul ajută de fapt la absorbția fierului. Cele mai multe ceaiuri negre împiedică organismul să absoarbă fierul în mod eficient din cauza taninelor pe care le conțin. Rooibos conține mai puțin de jumătate din taninurile de ceai negru.

9. Simptomele de alergie
Ceaiul Roobios ajută la întărirea sistemului imunitar datorită nivelului ridicat de antioxidanți, care poate, de asemenea, ajuta la tratarea alergiilor. Conținutul său de quercetin este cunoscut pentru a bloca celulele mastocite, care sunt celule imune care sunt considerate esențiale pentru declanșarea unei reacții alergice. De fapt, unii experți consideră că poate avea un potențial antialergenic remarcabil, inclusiv cel puțin la fel de eficace ca și unele medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, dar fără efectele secundare. Flavonoidele nu numai ca sunt eficiente pentru tratarea simptomelor alergiilor sezoniere, dar și a alergiilor alimentare, a reacțiilor cutanate și a astmului.

10. Prevenirea bolilor cerebrale și întârzierea îmbătrânirii creierului
Consumul de ceai rooibos oferă, de asemenea, efecte pozitive puternice asupra creierului. Dacă o consumați în mod regulat, aceasta poate proteja împotriva unui proces denumit „periodizare a lipidelor”, care apare atunci când radicalii liberi dăunează celulelor creierului și țesutului nervos. Dacă aceasta persistă în timp, poate duce eventual la progresia bolii cerebrale și deteriorarea acesteia, cum ar fi boala Alzheimer, după cum se arată în studii. Alte efecte benefice asupra creierului includ amânarea îmbătrânirii și probleme precum demența. Acest lucru se datorează faptului că oxidarea necontrolată a lipidelor, care poate apărea în interiorul corpului, duce la formarea de peroxidare lipidică. Acest tip de acumulare este unul dintre tipurile de daune care apar odată cu îmbătrânirea, dar rooibosul poate ajuta la prevenirea daunelor.

11. Combaterea HIV
Sa constatat că un extract din ceaiul rooibos ajuta la producerea de anticorpi specifici antigenului prin creșterea producției de interleukină-2. Consumul regulat de aport de ceai rooibos „poate fi de valoare în profilaxia bolilor care implică un defect sever în răspunsul imun Th1, cum ar fi cancerul, alergia, SIDA și alte infecții”. Alte cercetări au concluzionat că infecția cu HIV poate fi suprimată prin administrarea zilnică a extractului alcalin din ceaiul rooibos. Rețineți că mecanismul de extracție este important aici deoarece ceaiul rooibos regulat nu are activitate anti-HIV.

12. Tratarea și prevenirea diabetului zaharat
În plus față de susținerea sănătății inimii, care este deosebit de importantă pentru diabetici, consumul de ceai rooibos în mod regulat are, de asemenea, un efect mai direct asupra diabetului. De fapt, cercetările din Tokyo, Japonia publicate în Jurnalul de Medicină Tradițională și Complementară în 2013 au demonstrat că, atunci când au fost testate atât pentru diabet cât și pentru cancer, ceaiul rooibos a arătat un „potențial terapeutic semnificativ pentru prevenirea apariției celor două boli sau progresia lor”.