Ceai pentru fiere: ceaiuri pentru curăţarea fierii

ceai pentru fiere

Ceai pentru fiere: ceaiuri pentru curăţarea fierii

Ceai pentru fiere: Fierea este un organ mic, sub formă de pară, situat direct sub ficat, în partea dreaptă, superioară, a abdomenului.

Într-un organism sănătos, fierea este de culoare galbenă, alcalină şi neiritabilă, cu o consistenţă fluidă sau uşor vâscoasă.

Într-un organism bolnav, cu un înalt grad de intoxicare, fierea devine verde-închis, aproape neagră, şi are acţiune acidă şi corozivă asupra ţesuturilor.

În această stare nu se mai scurge spre duoden, se blochează pe canale şi provoacă inflamarea ficatului, a vezicii biliare şi arsuri în intestin.

Ceai pentru fiere: Gălbenelele

Gălbenelele, sub formă de tinctură au efect antiinflamator asupra colecistului, normalizează secreţia de bilă şi ajută la vărsarea ei în duoden, stimulând în acelaşi timp digestia. Tratamentul se face pe o perioadă de 3 săptămâni, timp în care trebuie să iei câte o linguriţă de tinctură diluată în apă, cu 20 de minute înainte de fiecare masă.

Ceai pentru fiere: Ceai de mentă

Alimentele care trebuie evitate de bolnavii de colecist, pentru a preÎntâmpina apariţia unei colici biliare şi a complicaţiilor sale sunt următoarele: maioneza, salata de vinete sau altele cu ulei, fripturi grase, afumături, smântână, prăjeli, tochitură şi ouă. Pentru a scăpa de crizele de fiere, sunt indicate să fie consumate ceaiuri din plante medicinale.

Menta, sub formă de infuzie din 1-2 linguriţe de plantă la o cană de apa. Are efect antiseptic, detoxifiant hepatic şi antispastic. Se recomandă în uz intern 2-3 căni pe zi pentru diskinezie biliară şi stări de greaţă.

Ceai pentru fiere: Ceai de sunătoare

Sunătoarea, în caz de dischinezie biliară, colecistita dimininuează procesele inflamatorii hepatice cronice şi tulburările motilitaţii căilor biliare.

Se administrează 2-3 căni de infuzie neîndulcită. Se prepară dintr-o linguriţă de plantă mărunţită peste care se adaugă o cană de apă clocotită, se acoperă, iar după 15-20 de minute se strecoară.

Alătură-te comunității noastre de cititori cu un Like pe Facebook Doftoria

Citește și alte articole din categoria Ceaiuri